• Haberler
  • Siirt Haber
  • 1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

Bitlis'in Mutki ilçesinde yaylada çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Yakup Anart'ın ardından, amcazade iki göçer aile arasında barış sağlandı. Şeyh Muiniddin Aydın'ın öncülüğünde düzenlenen barış töreninde, hayatını kaybeden Yakup Anart'ın babası Kerem Anart'ın hiçbir şart öne sürmeden yalnızca Allah rızası için barışı kabul etmesi, katılımcılar tarafından örnek bir davranış olarak değerlendirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

Haberin Özeti

  • Bitlis'in Mutki ilçesinde, Siirtli amcazade iki göçer aile arasında çıkan ve 23 yaşındaki Yakup Anart'ın hayatını kaybettiği silahlı kavga sonrası barış sağlandı.
  • Şeyh Muiniddin öncülüğünde, ölen Yakup Anart'ın babası Kerem Anart'ın Allah rızası için şartsız barışı kabul etmesi, törende örnek bir davranış olarak takdir edildi.
  • Kazımiye Külliyesi'ndeki törene kanaat önderleri ve siyasetçiler katılırken, aileler barış yemeğinde bir araya gelerek birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Bitlis'in Mutki ilçesinde, Siirt'ten yaylaya çıkan amcazade iki göçer aile arasında yaşanan ve 23 yaşındaki Yakup Anart'ın hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın ardından taraflar barıştı.

Kazımiye Külliyesi'nde Şeyh Muiniddin Aydın'ın öncülüğünde düzenlenen barış programında, husumet sonlandırılarak iki aile yeniden kardeşlik ve birlik mesajı verdi.

Barış törenine AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Abdülhakim Gider, Şirvan Belediye Başkanı Kemal Çeçen, Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, iş insanı Mücahit Cellek, kamu kurumlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayet ve Hadislerle Barış Çağrısı

Programda konuşan Şeyh Muiniddin, İslam dininde affetmenin, kardeşliğin ve toplumsal huzurun önemine dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinden örnekler paylaşan Şeyh Muiniddin, kin ve düşmanlığın toplumda yeni acılara yol açtığını, gerçek büyüklüğün ise affedebilmek olduğunu ifade etti.

Toplumun birlik ve beraberliğinin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Şeyh Muiniddin, barışın yalnızca iki aileyi değil, tüm toplumu huzura kavuşturacağını söyledi.

 

Acılı Babadan Büyük Erdem

Barış töreninin en duygusal anlarından biri ise hayatını kaybeden Yakup Anart'ın babası Kerem Anart'ın konuşması oldu.

Oğlunu kaybetmenin derin acısını yaşamasına rağmen hiçbir şart öne sürmeden barışı kabul ettiğini belirten Anart, tek gayesinin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu ifade etti.

Kerem Anart, "Hiçbir talebimiz ve şartımız yoktur. Sadece Allah rızası için barışı kabul ediyoruz. Yeni acılar yaşanmasını istemiyoruz." mesajını verdi.

Acılı babanın bu tavrı, törene katılanlar tarafından büyük bir erdem ve örnek davranış olarak değerlendirildi.

1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

Barış Yemeği Düzenlendi

Konuşmaların ardından taraflar tokalaşarak husumeti sona erdirdi. Daha sonra düzenlenen barış yemeğinde iki aile aynı sofrada bir araya geldi.

Katılımcılar, yıllarca sürebilecek yeni acıların ve olası husumetlerin önüne geçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, sağlanan barışın bölgede birlik ve kardeşlik duygularını daha da güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Bitlis'in Mutki ilçesinde yaşanan acı olayın ardından sağlanan bu barışın, toplumsal uzlaşı ve kardeşlik adına önemli bir örnek oluşturduğu ifade edildi.

1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

1 Kişinin Öldüğü Kan Davası Büyümeden Son Buldu: Siirtli Aileler Barış Sofrasında Buluştu

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme