Zamlı maaşlar 15 Ocak'a yetişmeyecek! Ne zaman yatacak?

Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30 olarak uygulanması Meclis'te kabul edildi ancak zamlı maaşlar 15 Ocak'a yetişmeyecek. Maaş farkı daha sonra ödenecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil uygulanması öngörülen yüzde 16,48 artış oranı, yüzde 13,52 puan eklenerek yüzde 30 olarak uygulanacak.

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak.

İşverene aylık 400 TL asgari ücret desteği sağlanacak, bu destek ocak-haziran 2023'te de devam edecek.

Maaş artışları getiren kanunun toplam maliyeti 300 milyar lira olarak hesaplandı.

Öte yandan memurların zamlı maaşlarının 15 Ocak tarihine yetişmeyeceği, daha sonra maaş farkı olarak ödeme yapılacağı öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Memurlara yapılan yüzde 30 zammın 15 Ocak'a yetişip yetişmeyeceği tartışılırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlığın twitter hesabından yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız" denildi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN