Bazı Şeyleri Neden Hiçbir Şey Durdur(a)muyor? - Vedat Barga

Bazı Şeyleri Neden Hiçbir Şey Durdur(a)muyor?


Ölümü ne durdurabilir sizce? Ölüme karşı ne durabilir? Ölümü ölüm bile durduramıyorken, ne olabilir bunu durduracak şey?

Telefonları açmaya korkar oldum, kapıların çalması beni tedirgin ediyor, sokaktan vakitsizce geçen bir arabanın motor sesi ürkütücü olmaya başladı. Neresinden tutsam öteki yanında kalıyor aklım, yaşamanın. Hayat hiç bu denli kaygı verici olmamıştı.

Çocukları koruyun, kadınları koruyun, kendinizi koruyun, evden çıkmayın hayvanları koruyun, evden çıkmayın, evden çıkmayın!

Evde kalmaya alıştırılmış olduklarının farkına varmaları bir sokağa çıkma yasağıyla mı anlaşıldı sizce ? Aklımı işime yarayacak seviyede tutamıyorum. Çocuk, kadın, doğa, hayvan. Toplum. Et. Etin Cinsel Politikası*. Reklam.

Evet, bir yerden başlayıp, başladığım şeyi toparlamak zorundayım. Son günlerde hepimizin de bildiği üzere sadece bizi değil bütün insanlığı etkileyen bir pandemiyle karşı karşıyayız. Herkes bas bas bağırıyor evde kalın diye. İlk defa seçim vakti dışında bu kadar çok -tek ses- duyuyoruz.
-Evde Kalın-
Evde kalacak kadar rahat davranamayan, kalacak bir evi olmayan, evde kalmanın ,onlar için,
öyle çok da kolay olmadığı insanları kimse düşünmüyor. Bunları bir yana bırakamasak da başka bir vakte bırakalım.

Bütün dünya bu sorunla cebelleşirken, tüm ülkeler bir takım koruma önlemleri alırken;
tüm şehirler, alt birimler, en alt birimler bir takım önlemler alırken, ölüm bu denli homojen davranmaya çalışırken oturmuş hâlâ gündemden hiç olmaması gereken şeyleri duyuyoruz. O kadar yoğun ve acımasız bir gündemde bile öne çıkabiliyorsa bu bahsedeceğim şeyler, demek ki ölümden bile ciddi şeyler var.

Ölüme bile meydan okuyacak şeyler var. Bir takım maddeler, bazı kanunlar, bazı teklifler -işi ehline bırakıyorum- kaybolanlar, bulunamayanlar, aranmayanlar, aranınca başkasının cansız bedeniyle karşılaştıklarımız. Çocuklar, kadınlar, hayvanlar, doğa. Kötülüğe kötü olma anlamını kazandıran şey, bundan hiçbir şekilde hiçkimsenin-hiçbir şeyin kurtulamıyor olmasıdır, çocukların bile.
Ölümün olduğu yerde daha ciddi şeyler var: çocuklar!

Evde kalın! Evde olanlara sessiz kalmayın. Siz evdeyken dışarda olanlara da sessiz kalmayın. Evde kalın, ama evde sessiz kalmayın!

#gülistandoku #vediğertümkadınlarveçocuklar

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Tem

PEKİ YA SONRA?

30May

Henüz Gören Yok!

21May

Sanata Dair Karalamalar

16May

KARMAŞA

02May

SOSYAL MEDYA VE BEDENİN İNŞASI