Acının Yerini Bir Başka Acı Alıyor - Vedat Barga

Acının Yerini Bir Başka Acı Alıyor


    Dünyanın sonunu bu sessizlik getirecek. Bu, bir araya gelindiğinde oluşan sessizlik. Yalnızken bağırıp toplanınca susuyoruz. Masada kalıyor her şey. Artık susmasak mı?

    Öyle bir yerdeyiz ki, artık neye üzüleceğimize, neye acı duyacağımıza şaşırır hale geldik. Acının yerini başka bir acı alıyor burda. Normal gelişmeyen şeyler var burda. Mutluluk, sevinç, çok uzağımızda kaldı artık. Sabah uyanıyoruz ve yeni bir acıya buruşturuyoruz yüzümüzü. Ama susuyoruz. Ama konuşmuyoruz. Ama kıyameti koparmamız gerekiyor. Ama kıyamet kopmuyor. Sessizlik, mükemmel bir sessizlik. Böyle olmamalıydı.

   Küçük erkek kardeşimiz kız kardeşimize tokat attığında kızmalıydık, abimiz yengemize hakaret ettiğinde tepki koymalıydık, eniştemiz teyzemize şiddet uyguladığında uyarmalıydık, komşumuz sekiz çocuklu eşini öldürmekle tehdit ettiğinde ve eninde sonunda intihar etmeye zorladığında, gidip başsağlığı dilemek yerine suç duyurusunda bulunmalıydık...  İyi şeylere örnek bulunmazken kötü şeye bunca örnek bulunan bu yerde yaşamak değil de yaşamın içinden geçmek belki de yaşadığımız. Amin Maalouf’un da dediği gibi : “Her şeye üzülen ama hiçbir şeyle ilgilenmeyen insanlar…” Yani bizler, bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılar. Biz her şeyin fotoğrafını çekip hiçbir şeye karşı koymayanlar.

    Şimdi bunca şey olurken, anlatmaya cüret edemiyorum ve şöyle  değiştiriyorum Camus’nün şu meşhur sözünü ( “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.” ) : Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, sosyal medya hesaplarında tt olan şeylere bakın!

#EmineBulut , #ŞuleÇet , #CerenDamar #ÖzgecanAslan #MünevverKarabulut , #...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Tem

PEKİ YA SONRA?

30May

Henüz Gören Yok!

21May

Sanata Dair Karalamalar

16May

KARMAŞA

02May

SOSYAL MEDYA VE BEDENİN İNŞASI