ENFLASYONUN NASIL DÜŞTÜĞÜNÜ HEP BERABER GÖRECEĞİZ!!! - Ahmet Arıtürk

ENFLASYONUN NASIL DÜŞTÜĞÜNÜ HEP BERABER GÖRECEĞİZ!!!


Gözleri ışıl-ışıl parıldayan bir Hazine ve Maliye Bakanımız var. “Gözlerimdeki ışıltıya bakın, göreceksiniz” demişti, demişti de TÜİK’E göre bile yıllık enflasyon yüzde 61’in üzerinde gerçekleşti. Bakan Nureddin Nebati, İstanbul'da MÜSİAD'ın düzenlediği iftar programında konuşarak buyurmuş ki: "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak."

"Enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor ve aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" iddiasında bulunan Bakan "Bu ülkede yaşıyoruz, Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Bakan, enflasyona ilişkin, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak" diyen aynı Bakan, 14 Ocak’ta ABD’li haber ajansı Bloomberg’e verdiği röportajda ise enflasyonun Ocak’ta pik yapıp ardından düşüşe geçeceğini söylemişti.

Bakan, 3 Şubat’ta da, Japon Nikkei ajansına enflasyonda zirvenin yüzde 50 seviyelerinde ve Nisan’da görüleceğini açıklamıştı. Nebati, 16 Mart’ta Fransa’daki yatırımcı toplantısındaysa enflasyondaki düşüş için bu kez yaz aylarını işaret etmişti.

Tahminlerinde üç defa ertelemelerde bulunan Bakan Nebati, önce 2021 yılının Aralık ayında enflasyonun düşüşe başlayacağını söylemiş, sonra bu tahminini 2022 yılının Ocak ayının sonlarına ertelemiş, bu da tahakkuk etmeyince ve enflasyonun tırmanışı hızlanınca, inişini yaz mevsimine ötelemiş, son olarak da bu defa 2022 yılının Aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşe geçeceği iddiasında bulunmuş, olmakta.

TÜİK’İN verilerine göre yüzde 61’in üstünde, tarafsız bir sivil kuruluş olan ENAG’A göre ise yüzde 142 olan enflasyonun 2022 yılının Aralık ayında düşmesini bekleyelim bakalım. Dileriz ki bu defa da yüzde 300’lere çıkmaz…

DOMATES, BİBER, PATLICAAAN!!!

2 Ocak 1943 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldiği belirtilen Merhum Barış Manço’nun, Kurtalanlı olduğu iddiaları oldukça yaygındı. Barış Manço'nun 1972 yılında kurduğu ve ölümüne dek birlikte çalıştığı Anadolu rock grubunun KURTALAN EKSPRESİ ismini verdikleri eserleri meşhurdur. İşte bu sebeple, o yıllarda Merhum Barış Manço’nun Kurtalanlı olduğu yolunda söylentiler yayılmıştı. Oysa bu parçaya Haydarpaşa-Kurtalan hattında çalışan Kurtalan Ekspresi'nden esinlenerek bu isim verilmişti.

Kurtalan Ekspres 1972'den bu yana çeşitli kişilerle çalışmıştır. Başlangıçta Murat Ses, Celal Güven, Caner Bora ile başlayan grup 1976'dan itibaren Kılıç Danışman ve Ahmet Güvenç'in katılımıyla devam etmiş, 1978'den sonra Ömür Gidel ve Bahadır Akkuzu da katılmıştır. Yıllarca Barış Manço'nun orkestralığını yürütmüş olan bu grup, Barış Manço'nun vefat etmesi üzerine Cem Karaca'yla çalışmaya başlamıştır. Kurtalan Ekspres, sahnelerin yanı sıra Manço'nun sunduğu televizyon programlarında da yer almıştır.

1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul’da hayata veda eden Barış Manço, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı, sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve kültür elçisi olarak rahmetle anılmaktadır.

Merhum Barış Manço’nun çok ses getiren şarkılarından biri de (DOMATES, BİBER PATLICAN) sözleriyle başlıyanıdır. Merhum, sanki bugünü görmüş DOMATES, BİBER VE PATLICANIN ne kadar değer kazanacağını ve TANE HESABI SATILACAĞINI BİLMİŞ GİBİ, BÖYLE BİR ŞARKIYI DİLLENDİRMİŞ OLACAK.

Gelin, Merhum Barış Manço’nun bu güzel şarkısını anımsayalım. Artık, pazarda yanlarına yaklaşamadığımız DOMATES, BİBER VE PATLICANA olan hasretimizi böylece giderelim:

Domates biber patlıcan domates biber patlıcan
Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı

Domates biber patlıcan
Keşke hislerimi sana açıkça anlatabilseydim
Sana deli gibi aşık olduğumu söyleyebilseydim
Göz göze geldiğimiz o anda
Sanki dilim tutuldu bir anda konuşamadım karşında

Oysa bütün cesaretimi toplayıp sana gelmiştim
Senin için çarpan şu kalbi gör istemiştim
Tam elini tutmak üzereyken aşkımı itiraf edecekken
Sokaktan gelen o sesle yıkıldı dünyam

Domates biber patlıcan domates biber patlıcan
Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı
Domates biber patlıcan

Şimdi benden çok uzaklardasın biliyorum
Belki bir gün dönersin diye dualar ediyorum
Seni bir daha görsem yeter inan ki bu bir ömre bedel
Yeter ki bitmesin bu rüyam

Nereye gitsem ne yana baksam hep seni görüyorum
Biliyorum artık çok geç ama yine de bekliyorum
Her şey boş geliyor bana sarılacağım sımsıkı sana

*

Barış Manço’yu bu vesile ile bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

TAŞLAMA

SABIRLI OLUN DOSTLAR

ENFLASYON DÜŞECEKTİR

İKTİDARLA BİRLİKTE

YOLCU EDİLECEKTİR

SEÇİMLERE AZAMİ

BİRBUÇUK YIL KALMIŞTIR

GİDİCİDİR İKTİDAR

VE VADESİ DOLMUŞTUR

YİRMİ YILDIR BEKLENEN

ÖMER’İN ADALETİ

BEKLEDİK GELSİN DİYE

NE HİKMETTİR GELMEDİ

MİLLET ELBETTE ÖMER

ADALETİ İSTERDİ

BERLİN HÂKİMİN DE

ADALETİ YETERDİ

YAZIYI PAYLAŞ!