Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Vali Hacıbektaşoğlu mesajında “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütünce gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsü olarak, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescillenmiştir.

Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain kalkışmasına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, Milli İradeye yönelik bu hain darbe teşebbüsü, aziz Milletimizin onurlu duruşu karşısında hezimete uğramış, Milletimiz, darbecilere geçit vermeyerek, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünya ’ya bir kez daha haykırmıştır.

O gece darbecilere karşı sokaklara, meydanlara, hainin kendini gösterdiği her yere akın akın koşan aziz milletimiz, dünyada örneği olmayan bir kahramanlık sergilemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibinin aziz milletimiz olduğu bir kez daha millet eliyle teyit edilmiştir.

Dolayısıyla Milletimiz, 29 Ekim 1923’te inançla kurduğu Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016’da cesaretle korumuştur.

Ülkemiz demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası darbecilere geçit vermemiştir.

Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak, canlarını hiçe sayan Siirt halkı; Valisiyle, Sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yekvücut olarak,  hain darbecilere karşı onurlu bir duruş sergileyerek, en güzel cevabı vermiştir.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla, inançla devam edecektir.

Bu duygularla, 15 Temmuz da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN