Uçaklarda neden paraşüt bulunmuyor? Uçaklar hakkında bilinmeyenler!

Dünyanın en güvenilir ulaşım yolu olarak bilinen uçaklar hakkında bilinmeyen birçok enteresan bilgi var. Örneğin uçaklarda neden paraşüt olmadığı sorusu birçok insanın aklına gelmiştir. İşte, uçaklar hakkında bilinmeyen detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

UÇAKLARIN EN GÜVENLİ BÖLÜMÜ

Uçakların en güvenli bölümü birçok veriye göre kuyruk kısmıdır. Arka kısımda kalan bu bölümde oturuyorsanız ve bir uçak kazası meydana gelirse hayatta kalma şansınız yüzde 40 daha fazladır.

UÇAKTA HASTA BİRİSİ VARSA

Uçakta hasta birisi varsa bulaştırma ihtimali yüzde 80 daha fazladır. Bu yüzden başınızın üzerinde bulunan havalandırmayı kendinize kalkan olarak kullanabilirsiniz.

TUVALET KAPILARI

Uçaklarda bulunan tuvalet kapıları genellikle sadece kabin görevlilerinin bildiği gizli bir mandal tarafından dışarıdan açılabilir. Acil durumlarda kişiye erişmek için yapılmıştır.

CAMLARDA KÜÇÜK BİR DELİK BULUNUR

Uçak camlarında küçük bir delik bulunur, bu delik kabin basıncı düzenler.

OKSİJEN MASKESİNİN SÜRESİ SANILANDAN DAHA AZ

Acil durumlarda kullanılan oksijen maskesinin süresi 15-16 dakika arasındadır.

HAVADA YEDİKLERİNİZ DAHA LEZZETLİ

Uçağın içerisinde yediğiniz veya içtiğiniz gıdalar daha lezzetli gelebilir. Bunun nedeni alçak basınçtır. İçecek ve yiyeceklerdeki şeker miktarı basınç ile beraber daha çok ortaya çıkar.

İYİ PİLOT NASIL ANLAŞILIR?

İyi bir pilot genellikle uçağı indirdikten sonra anlaşılır. Uçağı yumuşak indiren pilot daha sonra meslektaşları ve yolcular tarafından övgüler alabilir.

UÇAKLARDA NEDEN PARAŞÜT BULUNMAZ?

Bunun iki nedeni var. İlk olarak uçaklara yolcu sayısı kadar paraşüt eklenmesi uçağın yükünü artıracağı için paraşüt bulunmaz.

İkinci nedeni ise uçakta paraşüt olsa bile havada giden bir uçağın kapısı kapalıyken açmaya çalışmak neredeyse imkansızdır. Basınç nedeniyle kapanan kapı açılmayacağı için paraşütle atlayamazsınız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN