Twitter'da güvenlik açığı: Kullanıcıların bilgileri sızdırıldı

Twitter, kullanıcıları etkileyen yeni güvenlik sızıntısını ortaya çıkardı. Güvenlik açığı sebebiyle bilgisayar korsanlarının hesap bilgilerine kolayca erişebildiği belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıları etkileyen yeni bir güvenlik açığı buldu. Şirket tarafından doğrulanan güvenlik açığı sebebiyle bilgisayar korsanlarının e-posta adresinin veya telefon numarasının ilişkili olduğu hesapları bulabildiği belirtildi. 

ShiftDelete'in haberine göre, geçen hafta paylaşılan bir rapor, bilgisayar korsanlarının yararlandığı yeni güvenlik sızıntısını ortaya çıkardı. 2022’nin ocak ayına kadar fark edilmeyen güvenlik ihlalinin geçtiğimiz yılın haziran ayında uygulanan bir güncellemeden kaynaklandığı aktarıldı.

Şirketten gelen açıklamada, “Güvenlik açığının bir sonucu olarak, birisi Twitter sistemlerine bir e-posta adresi veya telefon numarası gönderirse, Twitter sistemleri kişiye gönderilen e-posta adreslerinin veya telefon numarasının hangi Twitter hesabıyla ilişkili olduğunu gösterir” denildi.

VERİLERİ ORTAYA ÇIKAN HESAPLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Güvenlik araştırmacılarının iddiasına göre, hackerlar en az 5,4 milyon kullanıcıdan oluşan bir veri tabanı hazırladı ve 300 bin dolar karşılığında sattı. Şirket ise, verileri ortaya çıkan hesapların bilgilendirileceğini söyledi. Şirket ayrıca kullanıcılara iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirmeyi ve ikinci bir e-posta adresi veya telefon numarası eklemeyi önerdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN