Türkiye ilk helikopter ihracatını gerçekleştirdi

Türkiye ilk helikopter ihracatını gerçekleştirdi. Filipinle'e ihraç edilen 6 Atak helikopterden ilk 2'si, Filipinler'e teslim edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

TSK’nın taarruz helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen ve ülkemizde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da kullanılmakta olan T129 Atak helikopteri, günümüzde savunma sanayi ile alakası olsun olmasın herkes tarafından bilinir hale geldi. Bugün yani 8 Mart 2022 tarihinde ülkemiz için önemli bir gelişme yaşandı: Atak ile Türkiye ilk helikopter ihracatını gerçekleştirdi.

Pakistan ve Filipinler geçtiğimiz yıllarda Atak helikopteri satın almak için talepte bulundu. Helikopterin ihracatının gerçekleştirilebilmesi için yurtdışına bağımlı olunan bazı bileşenler nedeniyle izin alınması gerekiyor. ABD, Filipinler için motor ihracat izni verdi. Pakistan ise daha fazla beklemeyerek vazgeçti.

Türkiye’nin ilk helikopter ihracatı: Filipinler, Atak’ları aldı!

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Filipinler Savunma Bakanlığı arasında imzalanan Devletten Devlete (G2G) Uluslararası Anlaşma kapsamında ihraç edilen 6 Atak helikopterden ilk 2’si, Filipinler’e teslim edildi.

Türkiye ilk helikopter ihracatı

Ankara’dan havalanan iki adet Airbus A400M uçağına konulan iki adet T129 ATAK Helikopteri, başarılı bir şekilde Filipinler’e ulaştı. İkinci teslimat paketinin sözleşme kapsamında 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanırken, 2022 yılında teslimatın gerçekleştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Haber

Gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya hesaplarından şu ifadelerle duyurdu: “Başkanlığımız ile Filipinler Savunma Bakanlığı arasında imzalanan Devletten Devlete (G2G) Uluslararası Anlaşma kapsamında ihraç edilen 6 ATAK Helikopterinden ilk 2’si sıcak dostluk ilişkilerinde sürekli yeni adımlar attığımız Filipinler’e teslim edildi. Birlikte Daha Güçlüyüz!”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN