Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı

Utah Üniversitesi Moran Göz Merkezi'ne organ bağışı için getirilen ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın vefatının üzerinden 5 saat geçmesine rağmen gözleri yeniden diriltildi. Dr. Fatima Abbas liderliğindeki doktor ekibi, hastanın gözlerini aldıktan sonra gözlere ışınlarla bir işlem uyguladı. İşlem sayesinde ölen şahsın gözleri yeniden açıldı ve karşıya doğru bakmaya başladı. Alanında bir ilk olma özelliği taşıyan bu olayın ardından yeni bir çalışma başlatıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Utah Üniversitesi Moran Göz Merkezi'nde duyanları biraz ürküten biraz da sevindiren bir olay yaşandı. Organ bağışı için merkeze getirilen ve organları alınmaya hazırlanan kişinin gözleri, vefatının üzerinden 5 saat geçtikten sonra yeniden canlandı.

ODADAKİLER DONDU KALDI

Dr. Fatima Abbas liderliğindeki doktor ekibi, hastanın gözlerini aldıktan sonra gözlere ışınlarla bir işlem uyguladı. İşlem sayesinde ölen şahsın gözleri yeniden açıldı ve karşıya doğru bakmaya başladı. Alanında bir ilk olma özelliği taşıyan bu olayın ardından yeni bir çalışma başlatıldı.

Tıp tarihinde bir ilk! Ölen kişinin gözleri yeniden açıldı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN