Tillo Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında ek zam sözleşmesi imzalandı

Tillo Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında işçilerin günlük yevmiyelerine toplu iş sözleşmesi zammı dışında 150 TL zam yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Ek Protokol imza törenine; Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın,İdari Mali İşler Müdürü Seyfettin Aykaç ve Belediye İş Şube Mali Sekreteri İsmail Özer katıldı.

Tillo Belediye hizmet binasında düzenlenen ek protokol imza töreninde konuşan Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, yevmiyelere yapılan zammın enflasyon hızı ve fiyatların artışı nedeniyle işçi ücretlerine yeniden bir düzenleme yaptıklarını belirterek ek protokolün bütün işçilere hayırlı olmasını diledi.

Başkan Aydın,Tillo ilçemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu ek protokolün Tillo Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, ek protokolde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın’a teşekkür etti.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, ek protokol metnini imzaladılar.

EK PROTOKOL

 TİLLO BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE BELEDIVE İŞ SENDİKASI ARASINDA

2-Meveut Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük süresi: 01.03.2020-28.82.2823

3-ZAM NEDENİ

Yukarıda adı geçen yürürlük süreli toplu iş sözleşmemizin 3 yıllık foret zamm Enflasyon hızı ve fiyatların, artışı nedeni ile aşındıgından işçi ücretlerinde bir ayarlama Yapılabilmesi bakımından madde gereği yapılan çağrı üzerine bir araya gelindi ve Aşağıdaki şekilde anlaşmaya varılmıştır.

4-ZAM SEKLİ

Toplu iş sözleşmenin 40. Maddesinin "B" fikrasının "ÜCRET ZAMMI" ibaresine dayanarak, Belediye de çalışan sendika üyesi işçilerin almakta oldukları mevcut yevmi yelere 15.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere 150,00 TL. Ek zam yapılmıştır.

5-SONUÇ

İş bu protokol 5 maddeden ibaret olup 08.08.2022 Tarihinde yapılan oturumda kabul Edilmiş olup, taraflarca 4 nüsha olarak tanzim ve imza olunacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN