Ticaret Bakanlığı KPSS ile 175 memur alımı yapacak!

Ticaret Bakanlığı bünyesinde yeni kamu personel alımı başvuruları alınacak. Kadrolu statüde 8 ve 9. derece kadrolara memur alımları başvuru süreci ve tüm detayları bu yazımızda hazırladık. İşte gerekli süreç.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni kamu personel alımı başvuru ilanı yayımlandı. Ticaret denetmen yardımcılığı giriş sınav ilanına başvurular alınacak. Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8. ve 9.derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile aşağıda belirtilen alanlarda ve sayılarda Ticaret Denetmen Yardımcısı alımı yapılacak. İşte şartlar.

Kamu personel alımı başvuru genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan şartlan taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.) gerekiyor. Sağlık durumu açısından her türlü iklim ve yolculuk şartlarında görev yapabilecek durumda olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından, aşağıdaki kontenjanlarda yer alan geçerli ve ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı memur alımı mezuniyetler ve kontenjanlar

Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme veya mühendislik fakülteleri veya yüksekokullar ile diğer fakültelerin aşağıdaki kontenjanlarda belirtilen öğrenim dallarından birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kuramlarından mezun olmak gerekiyor. İşte kontenjanlar.

46 Gıda Mühendisliği kadrosu için KPSS-P2, KPSS-P3,

40 Ziraat Mühendisliği kadrosu için KPSS-P2, KPSS-P3,

18 Kimya Mühendisliği kadrosu için KPSS-P2, KPSS-P3,

12 Tekstil Mühendisliği kadrosu için KPSS-P2, KPSS-P3,

7 Kimya KPSS-P2, KPSS-P3,

6 Biyoloji kadrosu için KPSS-P2, KPSS-P3,

13 Hukuk kadrosu için KPSS-P4,

8 İktisat kadrosu için KPSS-P14, KPSS-P15, KPSS-P16, KPSS-P17,

7 Kamu Yönetimi kadrosu için KPSS-P29, KPSS-P30, KPSS-P31, KPSS-P32,

6 Uluslararası İlişkiler kadrosu için KPSS-P34, KPSS-P35, KPSS-P36, KPSS-P37,

6 İşletme kadrosu için KPSS-P24, KPSS-P25, KPSS-P26, KPSS-P27,

6 Maliye kadrosu için KPSS-P19, KPSS-P20, KPSS-P21, KPSS-P22 puan türlerinden başvuru yapılabilecek.

Kadrolu memur alımı başvuru süreci

Ticaret Bakanlığı yeni memur alımı başvuru ilanı bugün yayımlandı. 175 kadro için başvurular 24 Ekim ile 2 Kasım 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Başvurular online olarak belirtilen tarihte alınacak. Hemen aşağıdaki başvuru kılavuzunda gerekli tüm detayları bulabilirsiniz. İşte süreç ve başvuru hususları.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN