Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider: 'Siirt'in Sorunu Çok Üst Düzey Toplantıyla Telafi Edilecek'

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, çeşitli program ve temaslarda bulunmak üzere Siirt'e geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Bakan Gizligider, İlk olarak merkeze bağlı Eğlence köyünde bölge muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Muhtarlarla bir araya gelen Gizligider, Veysel Eroğlu Ilısu Baraj havzası üzerinde Siirt – Eruh karayolu için yapılması planlanan viyadük, tünel ve sondaj çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

Eruh ilçesine bağlı Kalender köyü yolunda incelemede bulunan Gizligider, ardından Siirt Ağaç Müzesi ve Tarım İl Müdürlüğü Yeni Hizmet binasında incelemede bulundu.

Gizligider, Kalender köyü yolu incelemesinden sonra, Siirt Ağaç Müzesi ve Tarım İl Müdürlüğü Yeni Hizmet binasında düzenlenen kırsal ekonomik altyapı makine ve ekipman dağıtım törenine katıldı.

Veysel Eroğlu Ilısu Baraj havzası üzerinde Siirt – Eruh karayolu için yapılması planlanan viyadük, tünel ve sondaj çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Gizligider, “Sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda buradayız.” Dedi.

Yol çalışması ile ilgili açıklamada bulunan Gizligider, “Elbette arazinin özelliklerinden kaynaklı bir teknik gecikmenin olduğu doğrudur. Ancak bunlar şu anda kontrol altında” ifadelerini kullandı.

Gizligider, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Sayın valimiz, sayın milletvekilimiz, kıymetli il başkanımız, il müdürümüz, DSİ Genel müdür yardımcısı, DSİ bölge müdürümüz, tam kadro burayız. Sabah saat 9 itibariyle arazideydik. Elbette arazinin özelliklerinden kaynaklı bir teknik gecikmenin olduğu doğrudur. Ancak bunlar şu anda kontrol altında ve önümüzdeki hafta itibariyle buradan aldığımız bilgilerle çok üst düzey bir toplantı yapılarak inşallah buradaki gecikme telafi edilecek. Bunu net olarak söylüyorum. Biz buraya geldiysek bu sorumluğu aldıysak bunun gereğini yapmak üzere geri geleceğiz.”

Bakan Gizligider’in ziyaretlerine, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Ekin, DSİ Bölge Müdürü Cihan Aksoy, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Toplanalim duralim | 01 Ocak 2023 01:54

    Toplantiyla oluyosa hep toplanalim! Utanma 0 toplanti 1 ! Git babaninkiyle oyna.

BUNLARA DA BAKIN