Siirtlileri Heyecanlandıran Kaplıca Projesi Yalan mı Oldu?

Siirt'in bir zamanlar en gözde turistik mekanlarından olan Kaplıca (Garnave) suyu, söz verildiği gibi henüz Kezer Yerleşkesine getirilmedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Siirt’in bir zamanlar en gözde turistik mekanlarından olan Kaplıca (Garnave) suyu, söz verildiği gibi henüz Kezer Yerleşkesine getirilmedi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında bölgede yapılacak Ilısu Barajı altında kalan Siirt’in termal kaplıcası Billoris Kaplıcası (Garnave) kurtarma çalışmalarında son durum merak ediliyor.

Artı Siirt'in defalarca gündeme getirmesine rağmen yetkililerin konuya ilişkin henüz bir açıklaması bulunmuyor.
Ilısu Baraj Göleti’nin altında kalan Biloris (Garnave) Kaplıca suyunun Kezer’e çekilmesi amacıyla başlatılan sondaj çalışmalarının durdurulduğu uzun süredir suyun tahlil çalışmasının yapıldığı öğrenildi. Tahlil çalışmasının yapılmasına rağmen  kaplıca su altında kalmadan önce neden harekete geçilmediği merak ediliyor.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi mevkisine taşınması planlanan Termal Tesis hakkında yetkililerin bilgi vermemesinden yakınan vatandaş, şehrin şifa kaynağı ve turizm açısından önemli kaplıca suyundan insanların mahrum kaldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Faruk | 15 Nisan 2022 04:01

    Haber yalan değil sadece sabır etmek gerekiyor canla başla çalışanlara haksızlık oluyor Kezer yada başka yerde mutlaka o kaplıca yapılacak siirtimize ben buna inanıyor ve yapılacağını biliyorum

BUNLARA DA BAKIN