Siirtli Piknikçiler Dikkat! Baykan Kaymakamlığı Uyardı Bunu Yapanlar Hapis Cezası Alabilir

Siirt'in Baykan ilçe kaymakamlığı, yaz aylarının başlamasıyla birlikte orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla bir dizi yasak kararını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Orman yangınlarının çıkma olasılığına karşı Baykan Kaymakamlığı piknikçileri uyardı.

Baykan kaymakamlığı, İlçe Kent Ormanı haricinde orman alanlarında mangal semaver ve ateş yakılmasını yasakladı. 

Yasağa uymayan vatandaşlar hakkında Orman Kanunu'nun 76.maddesi gereği haklarında 1 yildan 3 yıla kadar hapis ve Adli para cezası uygulanacağı belirtilirken Baykan kaymakamlığından şu açıklamalar yapıldı:

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte içerisinde bulunduğumuz yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle Orman yangınlarının çıkma riski çok yüksektir.

Bu sebeple İlçemiz Kent Ormanı haricinde Ormanda Mangal semaver ve ateş yakılması Köy hudutları içerisinde de anız ve benzeri bitki örtüsünü yakmak yasaklanmıştır.

Yasağa uymayan vatandaşlarımız hakkında Orman Kanunu'nun 76.maddesi gereği haklarında 1 yildan 3 yıla kadar hapis ve Adli para cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın herhangi bir adli/idari işleme maruz kalmamaları için yapılan uyarılara kati suretle uymaları önemle rica olunur.

Halkımıza ilanen duyurulur.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • hilal | 09 Haziran 2022 20:01

    Keşke neden intihar ettiğini de yazabilseniz biliyorsunuz fakat yazmıyorsunuz öyle değil mi

BUNLARA DA BAKIN