SİİRTLİ MUHABİRİN ÇEKTİĞİ BELGESELİN FRAGMANI YAYINLANDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ilısu Barajı ile sular altında bırakılacak köylerden biri olan Çeltikbaşı Ewte Köyü’nde yaşayan iki kadının hikayesini konu edinen ve yönetmenliğini Batman'da çalışan Siirtli foto Muhabir Metin yoksu'nun yönetmenliğini üstlendiği Suyun Gölgesi ‘Siya Avê’ belgeselinin fragmanı yayınladı.

Su tutma işlemine devam edilen Ilısu Barajı ile Şırnak, Mardin, Siirt ve Batman’da yer alan ve aralarında 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf’in de bulunduğu 199 yerleşim yeri sular altında kalacak. Baraj kapaklarının kapatıldığı Temmuz ayından bu yana en az 35 köy sular altında bırakıldı. Gölet havzasının günden güne büyümesi ile su altında bırakılacak köylerden biri ise Siirt’in Kurtlan ilçesine bağlı Çeltikbaşı (Ewtê Köyü).

Sular altında kalacak bu köyde yaşamış iki kadının hikayesini konu alan “Siya Avê” Suyun Gölgesi adlı belgesel filmin çekimleri tamamlandı.

Yönetmenliğini Siirtli Metin Yoksu’nun yaptığı belgeselin çekimlerinin tamamlanması ile fragmanı yayınlandı.

Belgesel, Çeltikbaşı (Ewtê Köyü’nde) doğup büyüyen iki kadının hikayesine odaklanıyor. Sular altında kalacak köylerini son kez ziyaret eden her iki kadının ortak özelliklerinden biri anılarının geçtiği köyleri için yaktıkları ağıtlar üzerinden belgeseli tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN