Siirtli Ayakkabı Tamircisi Özkılıç: Fiyatlar Artınca Vatandaş Tamire Koşmaya Başladı! 

Artan ayakkabı fiyatları vatandaşları, ayakkabı tamircilerine yönlendirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt’te artan ayakkabı fiyatları nedeniyle, uzun süredir durgun olan ayakkabı tamircilerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Siirt’te 1965 yılından beri ayakkabı tamirciliği yapan Beşir Özkılıç, “Artan ayakkabı fiyatlarıyla birlikte vatandaş, eski ayakkabılarını tamire getirmeye başladı.” İfadelerini kullandı.

“Ayakkabı fiyatları artınca vatandaş tamire koşmaya başladı.” 

“1965 yılından beri ayakkabı işi ile uğraşıyorum. 10 Yaşında başladım. Son yıllarda mesleğimiz ne yazık ki ölme noktasına gelmişti ama bu artan ayakkabı fiyatlarıyla birlikte vatandaş, eski ayakkabılarını tamire getirmeye başladı.” Diyen Özkılıç “Şimdi ayakkabılar çok pahalı olmaya başladı. Elime bin liralık, 2 Bin liralık bile ayakkabılar tamire gelmeye başladı.  Eskiden olsa bu ayakkabıların hepsi çöpe giderdi. Ama artan ayakkabı fiyatları nedeniyle vatandaşlar en ufak bir hasar da ayakkabısının zarar görmemesi için tamire geliyorlar. Ayakkabı fiyatları artınca vatandaşlar yeni bir ayakkabı almamak için tamire koşmaya başladı.” açıklamasında bulundu.

Bir porsiyon yemek yiyebilmek içinde en az 3 ayakkabı tamir etmem lazım”

Artan fiyatlar karşısında, kendisinindi ayakkabı tamirine zam yaptığını belirten Özkılıç, “Bizlerde zam yapmak zorunda kaldık ama el emeğimizin hakkını alabilmek için. Bugün bir porsiyon yemek 40 lira mecburum ben burada bir porsiyon yemek yemeğe ama bir porsiyon yemek yiyebilmek içinde en az 3 ayakkabı tamir etmem lazım.  Her şeyin fiyatı ne yazık ki artarak devam ediyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN