Siirt Valiliğinde Koltuk Değişti! Bakın İlk Talimatı Ne Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu koltuğuna 4. sınıf öğrencisi Esma Nur Berber'i oturttu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Valiliği makamına oturan Şehit Polis Hayrettin Şişman İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Esma Nur Berber, çocukların güvenliğinin kendisi için her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, okul çevrelerinde her türlü güvenliğin alınması talimatını verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde minikler sembolik olarak bazı makamlara oturarak, Siirt’i yönettiler. 

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’ndan görevi devir alan Berber yaptığı konuşmada; “Tüm dünya milletlerinin tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanına sahip Türk çocukları olarak bizlere b gururu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onun silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna canları ve kanlarıyla mücadele etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sayın Valim bu makamı temsil etme mutluluğunuzu bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Yine arkadaşlarım adına tüm dünya çocuklarının 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramlarını kutluyor barış, mutluluk ve neşe dolu günler diliyorum. ”dedi

Daha sonra çeşitli konularda talimatlar veren Berber, çocukların güvenliği için okul çevrelerinde her türlü güvenlik önleminin alınmasını istedi.

Sokak köpeklerinin de barınaklara alınması talimatını veren Berber Milli Eğitim Müdürü Deniz Edipten ekonomik ömürlerini doldurdukları için yıktırılan okullar konusunda bilgi aldı ve talimatlar verdi. 

Berber “İlimizde bir kısım okullarımızın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Yıkımı gerçekleşen okullar diğer okullarımızda misafir olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bu okullarda ikili eğitim yapılması, sabah giden öğrencilerin erken okula gitmelerine, öğlen giden öğrencilerin ise okuldan geç çıkarmalarına yol açmaktadır. Bu sebeple yıkımı gerçekleşen Okul binalarının bir an önce bitirilmesi için bütün imkânların seferber edilmesi gereken talimatları verdim. Siirt Valisi olarak süreci bizzat takip edeceğim.”

Kabulde Vali Hacıbektaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Danış, Şehit Polis Hayrettin Şişman İlkokulu Müdürü Mahfuz Yılmaz hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN