Siirt Üniversite Öğrencileri Nerede Eğitim Görecek! Verilen Sözün Üzerinden 4 Yıl Geçti

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kayıtlı olan ve özel öğrenci statüyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim gören 23 dördüncü sınıf öğrencisinin, gelecek dönem eğitimlerine Siirt'te devam edeceği açıklandı. Ancak Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin henüz binası yok. Öğrencilerin ise nerede eğitim göreceği merak konusu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kayıtlı olan ve özel öğrenci statüyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eğitim gören 23 dördüncü sınıf öğrencisinin, gelecek dönem eğitimlerine Siirt’te devam edeceği açıklandı. Ancak Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin henüz binası yok.

Siirt Üniversitesi tarafından 6 Temmuz’da internet sitesi üzerinden açıklamada, “Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerini Siirt’te sürdürmeleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Sabahattin Aydın ile yapılan görüşmeler neticesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde eğitimlerine devam eden tıp fakültemizin 4. sınıf öğrencileri 2022-2023 öğretim yılı itibariyle eğitimlerine Siirt'te devam edeceklerdir” denildi.

Siirt Üniversitesi’ne 2018 yılında kurulan ve 2019-2020 yılında Tıp Fakültesi’nin hâlâ bir binası yok. Fakültenin dekanlık tabelası Siirt’te bulunurken yaklaşık 90 öğrenci Van’da eğitim görmeye devam ediyor.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyesi kadrosunda ise Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda 5 profesör bulunuyor. Fakültede Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Fizyoloji Anabilim Dalı’nda olmak üzere yalnızca 2 doçent mevcut.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN