Siirt'te Yıkılan Okulların Son Durumu Ne Oldu! Milli Eğitim Müdürü Açıkladı 

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Artı Siirt Haber Ajansı'na kentte tadilat için  yıkılan okulların son durumu hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kent genelinde ihtiyaca cevap vermediği ve depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılan birçok okulun yapımının tamamlandığını bildiren Edip, bir kısmının yapımına devam edildiğini ve diğer kısmının da en yakın zaman zamanda yapımına başlanacağını belirtti.
Edip, şöyle konuştu:

"Son dönemdeki artan fiyatlardan kaynaklı kısa bir gecikme söz konusu, o da resmî gazetedeki son açıklama ile fiyat farklarının verileceği haberi ile tekrar hızlı bir şekilde süreç devam edecektir. Okullarımızın yapım işinin tamamı açık ihale usulü ile yapılmakta. Gazi, Alpaslan, Şehit Polis Hayrettin Şişman, Eşref Bitlis, Baykan Atabağı, Şirvan Atatürk, Pervari Şehit Ekrem Okutan, Fevzi Çakmak. Sadece Endüstri Meslek Lisesi taşıma işlemi çok masraflı olduğu için makinalar teçhizatların sökülüp yeniden montajı gibi teknik konulardan dolayı ve yerinde de öğretmen evi yapacağımızdan dolayı yıkım işini ihaleye koyamadık."

Edip, yıkılan okullar nedeniyle eğitimi aksatmamak için üstün mücadele sarf ettiklerini ve öğrencilerin eğitimi aksatmadıklarını belirtti.

Okulların son durumunu yakından takip ettiklerini ifade eden Edip, yıkılan tüm okulların en kısa sürede eğitim ve öğretime yenilenerek açılacağını kaydetti.

HaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN