Siirt'te Yeni Yatırım Projesi Yerinde İncelendi! Hayata Geçerse 1000 Kişi İş sahibi Olacak!

Siirt'te bulunan baraj göl havzalarında ve su kaynaklarında yapılabilecek su ürünleri yetiştiriciliği yatırımı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay bir dizi ziyaretlerde ve incelemede bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi


Tarım ve Orman Bakanlığı organizasyonunda, Siirt Valiliği himayesinde,  Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğku’nun daveti üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ ATALAY başkanlığında ki heyet Siirt'te bulunan baraj göl havzalarında ve su kaynaklarında ölçüm, inceleme ve tespitlerde bulundu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atlay başkanlığındaki heyette Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Vekili ile birlikte 1.6 milyar dolarlık Türkiye balık ihracatının yüzde 70'ini yapan 15 iş insanı yer aldı.

Heyet, Siirt'te bulunan Çetin Barajı, Alkumru Barajı, Kirazlı Barajı göl havzalarında ve su kaynaklarında incelemeler yaparak Siirt'te su ürünleri yetiştiriciliği imkânlarını ve üretim potansiyelini araştırdı.

Ziyaretin ilk gününde heyet Siirt Valisi Osman HACIBEKTAŞOĞLU’nu ziyaret ettiler. 

Ziyarette Vali Osman Hacıbektaşoğlu "Siirt'in güven ve huzur şehri olduğunu, iş insanlarının yatırım kararı alması durumunda Siirt Valiliği ve ilgili kurumlar olarak her türlü desteği sunacaklarını" söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay “Ülkemizde Karadeniz’de son yıllarda Türk somonu yetiştiriciliği ile yakalanan başarı, balık yetiştiriciliğini sadece denizlerimizde değil, iç sularımızda da aranan bir üretim ve istihdam alanı haline getirmiştir. Siirt ili Şirvan, Pervari, Tillo ilçelerinde bulunan baraj ve akarsularını  15’den fazla iş insanı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekibi incelemelerde bulunmuştur. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı olmadığı, yatırım imkânlarının ve yeterli işgücünün bulunduğu, bölgede ve Siirt’te bulunan potansiyelden üretime ve istihdama katkı açısından en üst düzeyde faydalanılmaya çalışılacağını” ifade etti.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Vekili Özerdem Maltaş “Birliğimiz üyesi iş insanları ile Siirt bölgesinde bulunan barajlarda ve sularda teknik incelemelerimizi yaptık. İncelemelerimiz sonunda iş insanlarımız su ürünleri yetiştiriciliği alanında ciddi potansiyel görerek Siirt’te yatırım kararı almışladır.” dedi.
 
Heyet tarafından 2 gün boyunca yapılan ölçüm, inceleme ve tespit sonucunda Siirt'te bulunan baraj göl havzalarında ve su kaynaklarında su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasının imkân ve potansiyeli bulunduğu kanaatine varıldı.

Ziyaret sonunda su ürünleri yetiştiriciliği yapan iş insanları yaptıkları incelemeler sonunda Siirt'te 15 bin ton üzerinde balık yetiştirilebileceği, 100 milyon doların üzerinde ihracat yapılabileceği ve ilk etapta 300, tesislerin devreye girmesi ile 1000 üzerinde istihdam sağlanabileceğini belirterek, Siirt baraj göl havzaları ve su kaynaklarında yatırım kararı aldılar.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yatırım sürecini başlatmak üzere yatırım izni için müracaatta bulundular.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN