Siirt'te Otobüs Biletleri Uçuşa Geçti! 

Siirt'te şehirlerarası otobüs firmaları, akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından bilet fiyatlarına zam yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeni zamma göre, Siirt'ten İstanbul'a otobüs bileti ücreti 350 TL iken 400'e, Siirt'ten Ankara'ya otobüs bileti 300 TL'den 350 TL'ye yükseldi.

Akaryakıt fiyatlarında son dönemde gerçekleşen tarihi artışın yanında önümüzdeki günlerde fiyatlara bir zam daha geleceğine yönelik beklentiler birçok sektörü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Siirt Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden en yakın mesafeye bilet fiyatları 50 ile 80 lira, en uzak mesafe bilet fiyatları ise 400 lira oldu.

Ekonomik krizle birlikte birçok üründe olduğu gibi yüksek zam oranlarıyla satılmaya başlanan ve son 3 ay içerisinde hemen hemen neredeyse günlük zamlanan akaryakıt fiyatlarının doğrudan etkilediği ulaşım sektörü, durma noktasına geldi.

Son bir yılda motorinin litre fiyatı 6,59 TL’den 15,40 TL’ye yükseldi. Böylece motorindeki bir yıllık zam oranı yüzde 134 oldu.

Covid-19 salgını sürecinin başından bu yana ekonomik olarak sürecin en çok zarar gören sektörleri arasında yer alan otogar işletmecileri, akaryakıt fiyatlarına son bir yılda gelen yüzde 134’lük zammın ardından dayanacak güçlerinin kalmadığına dikkat çekiyor.

Akaryakıt zamları ile otoyol, köprü, otogar giriş çıkışları gibi ücretlerde yapılan zamların, şehirlerarası otobüs firmalarını olumsuz etkilediğini belirten sektör temsilcileri, maliyetlerin her geçen gün arttığını ifade ediyor.

İşte yeni tarifeler:

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN