Siirt'te Ölü Su Samuru Bulundu!

Siirt'te nesli tükenme tehlikesi altındaki su samuru ölü bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Merkeze bağlı Akyamaç köyü mevkisinde vatandaşlar, Siirt- Şirvan kara yolunda hareketsiz duran su samurunun görünce durumu yetkililere bildirdi.
Yapılan incelemede ölü olduğu tespit edilen su samuru, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü görevlerine teslim edildi.

DKMP Siirt İl Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; "İlk incelemeye göre hayvanın vücudunda herhangi bir yara olmadığı, avcılık faaliyeti sonucunda ölmediği farkedilmiştir. 
Sansargiller familyasında bulunan ve genellikle gece aktif olan türün, besin bulabilmek için su kenarında dolaşır. Çiftleşme zamanı Şubat-Mart ayları olan tür, günde yaklaşık 1 kg'a yakın besin tüketebiliyor. Su samurları sulak alanlar için gösterge türdür. Bulunduğu alanın kirlenmemiş veya az kirlenmiş bir sulak alan olduğunu gösterir. Uzun süredir Siirt ilinde gözlemlenmeyen, nehir ve göl gibi su kenarlarını habitat olarak kullanan ve nesli tehlike altında olan Su samuru korunan türlerimiz arasındadır." denildi.

Su Samuru Avlayana 11 Bin Lira Ceza Kesilecek

Su samurlarının zaman zaman balıkçılar tarafından balık yediği için hoş karşılanmayan bir memeli türü olduğunu dile getiren yetkililer, "Koruma altında ve avlandığı taktirde idari ve 11 bin lira para cezası var. İdari ceza kapsamında işlenen suç sırasında kullanılan tekneye el koyma da dahil. Su samurları ekosistem içinde önemli bir canlı. Dengenin korunması ve balık popülasyonlarının uzun vadede daha güçlü olması için gerekli bir türdür." Açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN