Siirt'te Öğrencilere 'Gıda Güvenirliliği ve Gıda İsrafı' Konulu Eğitim Verildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 7 Haziran 'Dünya Güvenilir Gıda Günü' kapsamında 'Gıda Güvenirliliği ve Gıda İsrafı' konulu bir eğitim düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt 19 Mart İlkokulu’nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nin gıda uzmanları tarafından 70 öğrenciye bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Eğitimde, öğrencilere gıda güvenilirliği, genel hijyen kuralları, gıda israfı ve ALO 174 Gıda İhbar Hattı hakkında bilgilendirme yapıldı. Gıda uzmanları, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı ve konular üzerinde detaylı bir şekilde bilgi verdi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, çocukların daha sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak ve bilinçlendirmek amacıyla denetimler ve eğitimlerin sürekli ve etkin bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Gıda Güvenirliliği ve Gıda İsrafı” konulu eğitimi, 7 Haziran “Dünya Güvenilir Gıda Günü”nün önemini vurgulayarak, geleceğin güvencesi olan çocukların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini desteklemeyi amaçlandığını ve bu tür etkinlikler, toplumun bilinçlenmesine ve gıda güvenliği konusunda farkındalığın artmasına katkı sağlayarak, daha sürdürülebilir bir gıda sistemi için adımlar atmayı hedeflediklerini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN