Siirt'te Kütüphanesiz Okul Kalmadı! Kitap Sayısı Yüzde 400 Arttı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Kütüphanesiz okul kalmayacak' projesi kapsamında Siirt'te tüm okullar kütüphaneye kavuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Kütüphanesiz okul kalmayacak' projesi kapsamında Siirt'te tüm okullar kütüphaneye kavuştu. Kütüphanelerdeki kitap sayısı da yüzde 400 artarak 400 bine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Mili Eğitim İl Müdürü Deniz Edip, kentte kütüphanesi olmayan okulun kalmadığını ve kitap sayısının yüzde 400 artarak, 100 binden 400 bine ulaştığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Edip, kentteki 521 okulun tamamına kütüphane kurulduğunu ifade ederek, İl genelinde 521 okullumuz vardı. Bunların 251 tanesinde kütüphane vardı. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde il genelinde bulunan 521 okulumuzun tamamında kütüphane kurduk. Kurulan kütüphanelerin içerisindeki mobilyalar, masalar ve sandalyelerin tamamen Endüstri Meslek Lisesi tarafından yapıldı. Bazı okullarımızda katı ve geri dönüşümden aldığımız malzemelerden geri dönüşüm kütüphaneleri de kuruldu. Aynı zamanda kütüphanelerdeki içeriğimizi de zenginleştirdik. Kütüphanelerimizde bulunan 100 bin kitap sayımız, şu an itibariyle 400 bin üzerine çıktı. Yaklaşık yüzde 400'lük bir artış yaşanmış oldu. Hedefimiz 1 yıl içerisinde kütüphanelerdeki kitap sayısını 500 bin üzerine çıkarmak dedi.

Yeni kurulan kütüphanede çok güzel vakit geçirdiğini ve ortamın çok güzel olduğunu ifade eden İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Narin Dinler ise, kurulan kütüphanelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN