Siirt'te Köpeklerin Saldırısına Uğrayan Vatandaşa İlişkin Siirt Belediyesinden Açıklama

Siirt'te başıboş kepeklerin, Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde bir vatandaşa saldırmasının sosyal medyada gündem olması üzerine Siirt Belediyesinden açıklama geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te başıboş sokak köpekleri üniversite kampüsünde bir vatandaşa saldırdı. Köpek saldırısına maruz kalan öğrenci o anları cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerin gündem olması üzerine Siirt Belediyesi açıklamada bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesapları üzerinde “Siirt Üniversitesi kezer yerleşkesinde başıboş köpekler öğrenciye saldırdı” haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Olay ile ilgili olarak Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede incelemelerde bulunmuş, başıboş köpeklerin bakım ve gözetimi kısırlaştırmaları, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmesi yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.

Söz konusu Siirt Üniversitesi kampüs alanı içerisinde bulunan sokak köpekleri gönüllü hayvan severler ve Siirt Üniversitesi öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde besleme ve takipleri yapılmaktadır. Öğrencilerin, çocukların ve her yaştan insanımızın köpek saldırısı korkusu ve ısırılma endişesi duymamaları için belediye olarak görevimizin gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN