Siirt'te Klima Açmayan Dolmuşlar Sıcaklığa Çözüm Olarak Orta Kapıyı Açıyor!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Siirt'te, toplu taşıma araçlarının birçoğunda klimaların açılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasıyla toplu taşımaya rağbet gösteren vatandaşlar, birçok dolmuş sürücüsünün klimayı açmak yerine orta kapıyı açmasına tepki gösterdi.

Sıcaklığa çözüm olarak klima yerine tehlikeli bir şekilde orta kapının açıldığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Vatandaşlar, yetkililerin bu konudaki denetimlerini arttırmasını istiyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde işlerinden dolayı evlerinden çıkan ve toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, aşırı sıcaklıklar nedeni ile toplu taşıma araçlarını tercih etmek zorunda kalıyor. Ancak birçok toplu taşıma aracında klimaların açılmaması vatandaşları çileden çıkarmış durumda.

Toplu Taşıma Araçlarında Klima Açmamanın Cezası Nedir, Ne Kadardır? 2022

Şehir içi ulaşımda kullanılan minibüsotobüs gibi toplu ulaşım araçlarında yaz aylarında klima açmak zorunludur. Bazı şoförler bu gibi durumlarda araç klimalarının arızalı olduklarına dair çeşitli şeyler söylemektedirler. Ancak o zamanda şoförlerin araçlarını yaptırmaları gerekmektedir.  Peki klima açmamanın cezası nedir, kaç paradır?

Toplu taşıma araçlarında klima açmayan sürücülere 208 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Sürücüler şayet hava sıcaklığı 25 dereceyi aşarsa klima açmak zorundadırlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN