Siirt'te bir zincir marketin etiket kurnazlığı! Rafta farklı, kasada farklı fiyat uyguluyorlar

Marketlerin etiketlerde yaptığı kurnazlık vatandaşı canından bezdirdi. Zamların hemen yansıtıldığını ancak etiketlerde eski fiyatların yer aldığını belirten vatandaşlar, denetimlerin artmasını istedi. Vatandaşlar, kasada etiket fiyatlarından daha pahalı çıkan ürünlere itiraz edilmemesi durumunda yüksek olan fiyattan satış yapıldığını belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te Kooperatif Mahallesinde bulunan bir zincir marketten alışveriş yapan vatandaşlar marketin etiketleri güncellemeden fiyat artırmasından şikayet etti.

Raftaki etiket fiyatıyla aldığı ürünün, kasaya geldiğinde fiyatının farklı olduğunu öğrendiklerini belirten vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını talep etti. Vatandaşlar, duruma itiraz ettiklerinde etiket fiyatının uygulandığını, fark etmeyip itiraz etmeseler; ürün için fazla para ödemek durumunda kalacaklarını söylediler.

Burak Açıkgöz yaptığı açıklamada, "Bir zincir marketten konserve balığı rafta 42.45 TL'den aldı. Fakat kasaya geldim. 54.90 kuruş dediler. Ben itiraz ettiğim için ucuz fiyatından veriyor. İtiraz etmesem her seferinde cebimden gidecek. Büyük firmalar bizi kullanıyorlar. Büyük marketlerin hepsinde bunu yaşadım. Özellikle takip ettim. Takip ettiğim için fark ettim" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Veysel | 20 Aralık 2022 09:18

    Maalesef bizim halkımızdan büyük suc kendi yerel esnafa destek cıkmaları lazımken zincir marketlere koşuyorlar aynı aldığı ürün yerel mrk lerde daha ucuz onun icin yerel market en iyisi

BUNLARA DA BAKIN