Siirt'te Bir İlk! Yayla Muzundan Meyve Suyu Yapıldı

Siirt'in yüksek dağlarında doğal olarak yetişen ve yöre halkı tarafından Uçkun veya Yayla muzu adıyla bilinen ve sevilerek tüketilen ekşimsi bitki, tezgâhtaki yerinden sonra dolaptaki yerini de aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlkbaharda yörenin yüksek dağlarından toplanarak genellikle tezgâhlarda satışa sunulan Yayla Muzu bu kez kafelerde soğutucu dolaplarında meyve suyu olarak satışa sunulmaya başlandı.

Siirtli genç girişimci Nergiz Batur tarafından yapılan Yayla Muzundan yapılan meyve suyu dikkatleri üstüne çekti.

Genelde soyularak yenilen yayla muzunun suyunu çıkartarak satışa sunan Kevser Batur, “Sürekli farklı meyveleri sıkarak müşterilerimizin hizmetine sunuyorduk. Bir gün yayla muzunu yerken aklımıza bunun neden meyve suyu yapılmıyor diye bir fikir çıktı. Siirt’te sevilerek tüketilen ve bölgeye özgü bir meyve olduğu için bizde bundan bir meyve suyu haline getirmek istedik.” İfadelerini kullandı.

“Öncelikle kendimiz için denedik, daha sonra iki üç müşterimize ikram ettiğimiz zaman geri dönüşü çok güzel oldu beğenilerek tüketilmeye başlandı.” Diyen Batur konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Yayla Muzunu sıkarak çıkardığımız suyunu bu kez kafemiz de satışa sunduk. Şu ana kadar geri dönüşler çok güzel oluyor ilk defa içen müşterilerimiz tekrardan gelip içmek istiyor.

Öte yandan Yayla Muzunun faydalarını bilen müşterilerimiz özellikle bu meyve suyunu içmek için geliyor. Yayla Muzu kanser hastalarında, şeker hastalığı olan vatandaşlarımıza, özellikle sindirimi kolaylaştırıyor kısacası bir ilaç deposu diyebiliriz”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN