Siirt'te Binlerce Veliye 8 Önemli Konuda Eğitim Verildi!

Siirt'te ebeveynlere yönelik olarak okullarda açılan kurslarda, anne ve babalara çocuklarının eğitimine ve sağlığına katkı sunacak 8 önemli konuda eğitimler veriliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlı tarafından 81 ilde başlatılan "Aile Okulu Projesi" kapsamında, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 5 öğretmen eğitici eğitimi aldı.

5 öğretmen, 90 öğretmene eğitici eğitimi verirken eğitimlerini tamamlayan öğretmenler ise açılan 314 kursla toplam 4961 veliye eğitim verdi.

Aile Okulu Projesi ile öğrenci olan ve sınıf sıralarına oturan velilere, 8 ana başlık altında eğitim veriliyor. Aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirmeyi hedefleyen eğitimlerde; aile içi iletişim becerileri, Ahlak Gelişimi/ olumlu davranış kazandırma, sosyal duygusal beceri gelişimi, çatışma ve stres yönetimi, akran ilişkileri, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, bağımlılık, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı ev yönetimi ve çocuklara olumlu davranış kazandırma yöntemlerine ışık tutması amacıyla aile içi iletişim becerileri, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı adı altında 8 farklı konu başlığı yer alıyor. 

Öğrenci öğrenme ve gelişiminde aile olgusunun önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Bakanlığın başlattığı Aile Okulu projesi ile velilerin kapsamlı ve farklı alanlarda verilen eğitimlerle destekleyerek okul ve aile arasında iş birliğini bu eğitimler ile güçlendiriyoruz. Bu kapsamda eğitimin en önemli paydaşlarımız olan velilerimize ulaşıyoruz. Şu ana kadar 4 bin 961 velimize ulaştık. Velilerimiz bu kurslardan oldukça memnun. İlimizde bu kursları yaygınlaştırmaya devam edeceğiz ”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN