Siirt'te 56 Yıl Önce Şehit Olan Er Ramazan Arslan'ın Naaş'ı Memleketi Bolu'ya Uğurlandı

Şehit Er Ramazan Aslan için Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

19 Haziran 1966 tarihinde, Siirt ili, Eruh ilçesi mülki sınırları içerisinde kalan Yığınlı köyü mevkiinde kurulmuş olan Ordugâh Çadırında operasyon bölgesine hareket eden birliğin Botan Çayını geçişi sırasında akıntıya kapılarak şehit olan Ramazan Arslan’ın naaşı dualar eşliğinde Memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Şehit Er Ramazan Aslan için Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit Aslan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, ambulansla törenin yapılacağı Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine getirildi.

Tören, şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Aziz şehidimizin özgeçmişinin okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından aziz şehitlerimiz için okunan duanın ardından aziz şehidimizin naaşı dualar eşliğinde ailesinin ikamet ettiği Bolu/Gerede ilçesine dualarla uğurlandı.

Vali ve Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu, şehidin oğlu İbrahim Arslan ile bir süre görüşerek, başsağlığı dileklerini iletti.

Törene; Şehidin oğlu İbrahim Arslan, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul Türk, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, Kaybağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven, Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, Siirt Şehit Ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyon Başkanı Baki Olgaç, kurum müdürleri, mülki ve askeri erkân,  STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN