Siirt'te 12 Yaşında Evlendirilen 13 Yaşında Anne Olan Çocuk Gelinin Cinayete Kurban Gittiği Ortaya Çıktı

İntihar ettiği öne sürülen kız çocuğunun silahla öldürüldüğü belirlendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan ve 14 yaşında da cinayete kurban gittiği öğrenildi, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı. 

Pervari İlçesi, Yapraktepe Köyünde 11 Ocak 2014 tarihinde Kader Ertem isimli şahsın ateşli silahla intihar ederek hayatını kaybettiği şeklinde tahkikatı yapılan olay ile ilgili Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT Timlerince (Jandarmanın Dedektifleri) yeniden çalışma ve kriminal inceleme yapıldı.

 Tespit edilen hususların Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmesi neticesinde, maktül Kader Ertem’in ölümü ile bağlantılı olan Ş.A., T.A., M.A., ve İ.A. isimli şahıslar 14 Aralık 2022 tarihinde icra edilen operasyonla Yapraktepe Köyünde yakalanarak gözaltına alındı. 

Cinayete İntihar Süsü Verilmiş!

T.A’nın maktül Kader Ertem ile Ş.A’nın aralarındaki gönül ilişkisini öğrenmesi üzerine kendisine ait ateşli silahla Kader Ertem’i öldürülerek olaya intihar süsü verildiği ortaya çıkarıldı.

Gözaltına alınan T.A isimli şüpheli şahıs adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından  sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

M.A, Ş.A ve İ.A isimli şahışlar Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.

Ne Olmuştu? 

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyünde 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan ve 14 yaşında da intihar ettiği iddia edilmişti. 

11 Ocak 2014'te meydana gelen olayda Kader Ertem'in ölümüyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ertem'in anne ve babasının yanı sıra birlikte yaşadığı Mehmet A. ile Mehmet A.'nın anne ve babası hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN