Siirt İtfaiyesi, Soba Ve Doğalgazdan Kaynaklanan Baca Yangını Ve Zehirlenmelere Karşı Uyardı

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce, vatandaşlar soba ve doğalgazdan kaynaklanan baca yangını ve zehirlenmelere karşı uyarıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sobalı evlerde odun ve kömürün yakıldığı bugünlerde yurttaşların baca yangınları ve zehirlenmelere karşı gerekli önlemleri almalarını isteyen Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, baca temizliği yapmayan yurttaşların en kısa sürede işin uzmanlarına bacaları kontrol ettirip gerekli temizlik işlemlerini yapmaları gerektiğini söyledi.

"TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR"

Yangınları azaltmak ve zararlarından korunmak için alınacak basit önlemlerin bazen hayati önem taşıdığını ve bacaların gerektiği şekilde temizlenmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Baca zehirlenmelere karşı kışa girmeden önce bacalarımızı sağlıklı bir şekilde temizlememiz gerekiyor. Bacaların temizlenmesiyle rahat bir şekilde uyuyabiliriz. Aksi takdirde bacaların temizliği yapılmadığı zaman baca yangınlarına ve zehirlenmeler neden olacaktır" dedi.

"ÖLÜMLERE NEDEN OLUR"

Baca yangınlarının, baca tıkanmalarından dolayı çıktığını belirten Yılmaz, "Baca yangınlarının çıkmasıyla beraber zehirlenmelerde olur. Özellikle sobalı evlerde, mahallelerde baca temizliği yapmaları gerekir. Vatandaşlardan tek istediğimiz bacalarını zamanında temizlemeleri, bakımları yapmaları ve kuracakları sobanın da bakım ve onarımını yapmalarını rica ediyoruz. Aksi takdirde yangına sebebiyet verir, zehirlenmeler yaşanır, ölümlere neden olur” diye konuştu.

Yılmaz, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde derhal 112 Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN