Siirt Heyeti, Eruh Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi! Botan Köprüsü Gündemde, Projenin Yüzde 80'i Tamamlandı

Siirt heyeti, Eruh ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla Botan Köprüsünün son durumunu görüştü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Eruh ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

"Botan Köprüsünün Yapılması İçin Bakanların Kapısından Ayrılmıyoruz"

Bir lokantada gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Ilısu Baraj gölünün su tutmasıyla Mışar Ovası olarak adlandırdığımız bölge halkının büyük yol sıkıntıları yaşadığını ve bunu çözüme kavuşturmak için de köprü çalışmalarının aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Botan Köprüsünün siyasi hayatında büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Olğaç, "Siyasete başladığım günden bu yana katıldığım her toplantıda Botan Köprüsünün yapımı konusunu hep dile getirdim. Ankara'da bakanları her ziyaretimizde ana gündem konumuz Botan Köprüsü'dür. Bu köprünün yapımı için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Mışar halkı müsterih olsun. Pervari'ye yapılan Beğendik Köprüsü, Eruh ilçesine yapılan Zorava Köprüsü nasıl bizim dönemimizde yapıldıysa bu köprü de inşaallah yapılacak. Cumhurbaşkanımız, Siirt'imizle yakından ilgileniyor, pandemi sürecinden dolayı aksaklıklar olsa da bu proje olacak."

"Botan Köprüsü Projesinin Yüzde 80'i Sorunsuz Şekilde Tamamlandı"

Yurt dışından uzman heyetin köprü için Mışar bölgesine geldiğini belirten Başkan Olğaç, "İspanya'dan uzman heyet köprü yapımı için gerekli incelemelerde bulundu ve söz konusu bölgede yapılacak köprü için herhangi bir sorunun olmadığını tespit etti. Bizler de projeyi sunduk ve yüzde 80'i olumlu sonuçlandı. Geri kalan yüzde 20'si içinde gerekli çalışmalar sürüyor. Allah'ın izniyle köprü tamamlanacak ve Mışar Ovası halkı rahat nefes alacak."

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da Eruh halkının yol sorunu için gerekli çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Milletvekili Osman Ören de bölge halkının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve AK Parti hükümetinin bu sorunu çözeceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Melih | 30 Temmuz 2022 03:34

    çok güzel bir çalışma, lokantadaki Devlet Görevlileri ile Siyasi katılımcıların TÜMÜ , Devletin en yüksek olan övünç madalyasını tören eşliğinde almayı hak etmişler. Tebrik ediyoruz.

  • Tosun | 30 Temmuz 2022 01:19

    Toplantıda vali, emniyet müdürü, milletvekili, il başkanı, encümenler var ama teknik personel ile stk ile diğer parti temsilcileri yok..! hep sen mi ağladın -hep sen mi yandın- bende gülemedim YALAN dünyada

BUNLARA DA BAKIN