Siirt Fıstık Festivali Başladı

İlki düzenlenen Siirt Fıstık Festivali, Güres Caddesinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te bu yıl ilki düzenlenen Fıstık Festivali, yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüşüyü ile başladı.

Siirt Güres Caddesinde düzenlenen bandolu kortej yürüyüşüne, Vali Yardımcısı Mehmet Sert, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olgaç, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İrfan Tekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güres Cddesinde başlayan kortaj yürüyüşü Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonuna kadar devam etti. Ardından Konferans salonuna açılış töreni düzenlendi.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü folklör ekibinin sahne almasından sonra, örende konuşan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt'in bir markalaşmaya gittiğini belirtti.

Ören konuşmasında, Siirt'e huzur iklimi hakim, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde bölgemize yapılan yatırımlarla canlanmaya başlayan sehrimiz bir marka şehri olma yolunda ilerliyor. Buradan bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mehmet KAYAR | 14 Ekim 2022 14:45

    Eğer siirt bugün fıstıkçılıkta bu seviyelere geldiyse çiftçilere tam destek veren efsane vali sayın Nuri OKUTAN sayesinde gelmiştir.Bir çiftçi olarak kendisine minnettarım.Festivalin şeref konuğu olarak davet edilmemişse bu Siirt 'in ayıbıdır.

BUNLARA DA BAKIN