Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı: Esnafımız Kan Kusuyor

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçiminde yeniden başkan seçilen Cemal Koyuncu elektrik zamlarının esnafın belini büktüğünü belirterek zamlara tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu, esnafın zamlar karşısında kan kustuğunu söyledi.

Koyuncu elektrik fiyatlarına gelen zammın esnafı çok zor duruma soktuğunu belirtti.

Birlik Başkanı olarak her zaman esnafın ve sanatkarın yanında olduklarını belirten  Koyuncu;” Birlik başkanı olarak her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanındayız. Son zamanlarda gelen elektrik zamları ile esnafımız çok sıkıntı çekti. Çok zor bir dönem geçiriyor. Elektriğe gelen zamlar bir taraftan akaryakıta gelen zamlarda bir taraftan ve en önemlisi pandemi bir taraftan esnafımızı çok mağdur etti. Esnafımız dayanamıyor artık. Tüm yetkililere sesleniyorum lütfen bizim sesimizi duysunlar bizi anlasınlar. Artık dayanacak halimiz kalmadı. Esnaf çok zor durumda 2 milyon esnafımız var. Bu esnafın hali ne olacak? Biz her türlü sorunlarımızı dile getiririz. Ancak bizi dinleyen de olsa çok seviniriz. “ dedi.

"Esnafımız Yolda Dert Yanıyor"

Siirtli esnafların yoldan geçerken bile kendisine dert yandığını belirten Koyuncu, " Esnaflarımız sadece odamıza gelip bize mağdur olduklarını söylemiyorlar. Ben yolda yürürken bile yoldan çevirip faturalarını gösterenler oluyor. Geçen ay bir gelen fatura bu ay 3 misli katla geliyor hal böyle olunca esnfaımızda dükkanı kapatma noktasına geliyor." ifadelerini kullandı.

 

"Az Önce Bir Esanfımız Zam Talebinde Bulundu"

"Az önce bir çay ocağı işletmecisi çaylara zam talebinde bulundu ve dilekçesini verdi." diyen Koyuncu, Esnafımız haklı, çayın kilosu katlanarak artıyor, elektrik, su, kira giyatları artıyor, burada çay bardağı 1,50 TL, bu fiyat esnafımızı kurtarmıyor bir ay önce zam yapmamıza rağmen esnafımız gelip dilekçe bırakıyor. Zam 4 ayda bir alınması gereken karar ama esnafımız artık her ay zam talebinde bulunmaya başladı. Esnafımız son  gelen zamlarla başedemiyor." şeklinde konuştu.

 

Haber

Haber

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN