Sanatçılardan Gezi kararına tepki: Bugün de utandık

Gezi Eylemleri Davası'nda çıkan kararlara sanatçılar da tepki gösterdi. Oyuncu, şarkıcı ve yazarlar, Osman Kavala ve hakkında tutuklama kararı çıkanlara destek mesajı attı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

 

 Gezi Parkı eylemleri davasında iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Karar birçok kesimden tepki çekerken sanatçılar da sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Oyuncu Rıza Kocaoğlu, karar sonrası Mücella Yapıcı'nın fotoğrafını paylaşarak kalp ve çiçek emojisi kullandı. 

Komedyen Cem Yılmaz, Twitter hesabından şunları yazdı:
"Gezi Parkı'na hiç gitmediğim halde o günlerden bugüne “en başta sensin, sen. Seni gidi Gezici" diye saldırıldığından yola çıkarak bu konunun ne kadar ciddiyetsiz olduğunu ve bi o kadar ciddi olduğunu anlıyorum. Kim olduğuna bakıyorlar ne yaptığına değil."

Oyuncu Levent Üzümcü de Gezi'den fotoğraf paylaşarak, "Kalanlara selam olsun, bu da faşistlere dert olsun" dedi

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ise Osman Kavala etiketini kullanarak "Müsamere bitti. Bugün de utandık elhamdülillah" diye belirtti.

Yazar Ece Temelkuran, "Sinan Cemgil’in babasının oğlunun ölüsünün başında köylülere söylediğini hatırlayın, “Sizin iyiliğiniz için öldü oğlum.” Bizim iyiliğimiz için yatacaklar zindanda. Bu da hepimize dert olsun!" diye paylaşım yaptı.






HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN