Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Mariupol'ün düştüğünü resmen açıkladı: Ele geçirdik!

Ukrayna-Rusya savaşının 57.gününde önemli bir gelişme yaşandı. Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, günlerdir ele geçirmeye çalıştıkları Mariupol'ün tamamen Rus kuvvetlerinin eline geçtiğini duyurdu. Yaklaşık iki aydır bombalanan kentte, halen kurtarılmayı bekleyen yüzlerce sivil var.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Rusya tarafından 57 gündür işgal edilen Ukrayna'da haftalardır aralıksız olarak bombalanan yerlerinden biri olan Mariupol, Rusya'nın kontrolü altına girdi.

"KENTTE DURUM SAKİN"

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mariupol'ün alındığını Rusya lideri Putin'e bildirdi. Putin, operasyon sonrası Şoygu'yu tebrik etti. Yapılan açıklamada, "Kentte durum sakin. Sivillerin dönüşüne izin veriliyor" ifadeleri yer aldı.

 

2 BİNDEN FAZLA UKRAYNALI ASKER VAR

Rusya Savunma Bakanı Putin'e ayrıca Mariupol'daki Azovstal fabrikasında halen 2 binden fazla Ukraynalı askerin bulunduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre 1.478 asker ise teslim oldu. Putin ise kentteki sanayi bölgesine düzenlenen saldırıların durdurulması emrini verip, "Mariupol'ü ele geçirmek bir başarı, Azovstal'dan ayrılan Ukraynalıların can güvenliği sağlanacak." dedi.

Son Dakika! Rus Savunma Bakanı Şoygu: Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdik

MARİUPOL'DE YÜZLERCE SİVİL TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Savaşın başından beri Ukrayna'dan 5 milyona yakın insan başka ülkelere göç etti. Güvenli bir şekilde tahliye edilemeyen yüzlerce insan ise hala Ukrayna'da savaşın gölgesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ülkenin en çok bombalanan yerlerinden biri olan Mariupol'de ise durum daha kötü. Kentteki yaklaşık bin sivil, savaşın başından beri çatışmalardan dolayı tahliye edilemiyor.

Son Dakika! Rus Savunma Bakanı Şoygu: Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdik

ŞEHİR ENKAZA DÖNDÜ

Öte yandan yaklaşık 2 aydır aralıksız olarak bombalanan Mariupol'den gelen görüntüler kentin nasıl bir enkaza döndüğünü gözler önüne seriyor. Kentten ayrılamayan siviller can güvenliği sıkıntısının yanı sıra kalacak yer ve yemek problemi de yaşıyor.

Son Dakika! Rus Savunma Bakanı Şoygu: Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdik
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN