Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın Hocası Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu vefat etti

Tefsir alanında yaptığı çalışmalarla ilim dünyasına önemli katkılar sunan Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, vefat etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da taziye mesajı yayımladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocanın hocası, bir asırlık ömrünü İslamî ilimlere hususen de tefsir ilmine adamış Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu hakka kavuştu.

Cerrahoğlu'nun cenazesi yarın öğle namazına müteakiben Sakarya Hendek Yeni Camiin’de kılınacak.

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın Hocası Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu vefat etti

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, sosyal medya hesabındaki mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Hayatını İslam'a vakfetmiş çok değerli ilim insanı Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nun vefatından derin üzüntü duydum. Sayın Cerrahoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, talebelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

PROF. DR. İSMAİL CERRAHOĞLU KİMDİR?

1929 yılında Hendek’te doğan İsmail Cerrahoğlu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi. Akademik hayatında 1968’de doçentliğe, 1975 yılında ise profesörlüğe yükseldi.

Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünde dersler veren Cerrahoğlu, 1976 – 78 yılları arasında Erzurum İslami İlimler Fakültesi’nde dekanlık yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi.

Cerrahoğlu, İlahiyat Fakültesi Dergisi ile Diyanet’in gazete ve dergilerine makaleler yazdı. İsmail Cerrahoğlu’nun en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan Tefsir Usülü adlı kitabıdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN