Orman Genel Müdürlüğü 3.500 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapacak

Orman Genel Müdürlüğü için 3.500 kadroya orman muhafaza memuru alımı yapılacak. Kimler OMM alımlarına başvurabilecek? Orman muhafaza memuru ataması başvuru süreci ve talepler.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tarım ve Orman Bakanlığı için daha önce açıklanan ve talepte bulunulan 16 bin 500 kadro için atamalarda geri sayım başladı. OMM alımları için 5.000 kadro açıklanmıştı. Daha önce 1.500 kadroya atama Mayıs ayında açıklanmış ve atamalar Haziran’da tamamlanmıştı. Adaylar geriye kalan 3 bin 500 kadro için 2022 yılı bitmeden başvuruların alınması isteniyor. Ayrıca adaylar bazı şartların esnetilmesini bekliyor.

Orman Genel Müdürlüğü 16.500 personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü “OGM” kadroları için 2022 yılı personel alımları kapsamında 16 bin 500 kontenjan talebi yer almıştı. Resmi talepte 10 bin yangın işçisi alımı, 5 bin orman muhafaza memuru alımı, 1.000 orman mühendisi alımı ve 500 de tekniker alımı açıklanmıştı. Geriye kalan 3 bin 500 Orman muhafaza memuru alımı için konuyu tekrar gündeme aldık.

Orman Muhafaza memuru alımı (Güncel) başvuru şartları

657 sayılı DMK’daki şartlara haiz olmak gerekmektedir. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, tam teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından sağlık kurulu raporu almak, KPSS’den en az 65 puan almak gerekmektedir.

Hangi bölüm mezunları OMM alımına başvurabilir?

Önlisans Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı mezunları başvurabilir.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığında atama bekleyen Ziraat Mühendisleri, Ormancılık bölümü mezunları için de yani atamalarda kadro beklentisi gündemde. Ayrıca adaylar özellikle KPSS 65 şartının KPSS taban puansız veya KPSS 50 olarak güncellenmesini bekliyor. Taleplerinizi ve yorumlarınızı bu gündem haberimize hemen yazabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Reşit | 14 Aralık 2022 09:03

    İyi güzel haber olmuş umarım hak sahiplerine bu kadrolar verilir

BUNLARA DA BAKIN