Meteoroloji uyardı: '30 santim üzerinde olacak'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Siirt için beklenen yağışların Salı sabah (yarın) saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı şeklinde ve 20 santim üzerinde olacağı bildirildi.

Tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına dikkat çekildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların 18.01.2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Adıyaman, Şanlıurfa'nın kuzeyi, Diyarbakır çevreleri, Batman'ın kuzeyi) ile Gaziantep çevreleri ve Kilis'in kuzeyinde yoğun kar (20 cm. üzeri), bölgenin güneyinde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa'nın güneyi ve Kilis) kuvvetli yer yer yoğun kar (10-30 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, Çarşamba günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının bölgenin batısında Çarşamba öğle saatlerinde, doğusunda 20.01.2022 sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN