Meral Danış Beştaş: Sağlık Altyapısı Çöktü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

"İlk gündemimiz pandemi ve ekonomi." diyen Beştaş Türkiye’de herkesin canını yakan, hepimizin hayatını ilgilendiren, yaşamın doğrudan merkezinde olan hem küresel bir pandemi hem de ekonomik olarak onarılmaz yaralar açan süreçler devam ediyor." şeklinde konuştu.

"Türkiye pandeminin başında İtalya’nın yaşadığı durumu yaşıyor" açıklamasında bulunan Beştaş, "Sağlık Bakanı Koca geçen hafta hastane doluluk oran yüzde 50 demişti; ama görüntüler, söylemler bunun hiç de doğru olmadığını gösterdi. Daha önce İtalya’dan gelen görüntülerin şimdi de Türkiye’de ortaya çıktığını üzülerek tespit ettik. Toplum sağlığı umurumuzda diyorlar ama umurlarında değil. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Alındığı söylenen tedbirlerin toplum sağlığı ile ilgisi yok. İktidarın kendi yıpranmasını önleme çabasından başka bir şey değil. Evet, bunların kendilerini korumak, iktidarlarını korumak ve halkı da geçici, palyatif tedbirlerle sağlıklarını düşünüyormuş gibi yapmak dışında hiçbir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

"Sağlık altyapısı çöktü"

"Hastaların büyük çoğunluğu kendi imkanlarıyla ve evlerinde tedavi görüyor" diyen Beştaş şu açıklamada bulundu:

"Diğer bir koruma alanları şehir hastaneleri. Hastaneleri dolu değilmiş, isteyen istediği tedaviyi yaptırabiliyor, sağlık kuruluşuna ulaşabiliyor görünümü vermek istiyorlar. Sağlık alt yapısında hiçbir sorun yok gibi bir mesaj vermek istiyorlar, ama bunun gerçekle hiçbir alakası yok. Şu anda koronaya yakalananların önemli ve ezici bir çoğunluğu kendi evlerinde tedavi olmak zorunda. Seçim bölgelerimizden, yaptığımız ziyaretlerden, gelen faks ve mektuplardan bunu gayet iyi biliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN