Maçoğlu'ndan Munzur Festivali yasağına tepki!

Dersim Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, valiliğin Munzur Festivali'ni yasaklanmasına tepki göstererek, 'Şehre festival için 113 bin araç geldi, kilometrelerce kuyruk var. Yasağı tanımıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dersim'de düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin valilik tarafından yasaklanmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, “Şehre festival için 113 bin araç giriş yapmış. Şehrin girişinde kilometrelerce araç kuyruğu var. Erzincan tarafından şehre girişte 600 metre kuyruk var. Bu yasağı tanımıyoruz” dedi.

'KONSERİ İPTAL EDİLENLERE ÇAĞRI YAPTIK'

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası'na konuşan Maçoğlu’nun açıklamaları şöyle:

"İki müzik gurubuna yasaklama geldi çünkü Türkiye’de biz bu festivalde sahnesi ve konseri iptal edilenleri çağırdık. Konseri iptal edilenlere çağrı yaptık, ‘Dersim’de, sahnede sizin de yeriniz olsun’ dedik. Biz buradan birkaç grubu iptal edersek vazgeçerler diye düşündüğümüzü sandılar. Pansiyon ve yurtları kapatalım gelen bütün misafirler dışarıda kalsın, statta büyük konserler yaptırtmayalım on binlerce kişi bir araya gelmesin küçük sokaklarda ufak çaplı konserler yapalım mesela. Bu meselelerde bizi toplumla gerginleştirmek istiyorlar gibi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bazı grupları şehirden 80 km dışarıda tutuyorlar, şehir içine almıyorlar.

'DARBE DÖNEMİNDE BİLE GÖRMEDİK'

Valiliğe ilettiğimiz taleplerde şehre alınmalarını istedik çünkü insanlar bir şehirden başka bir şehre gitme özgürlüğüne sahiptir. Sahne iptal ise sahneye çıktığı anda tutanak tutarsınız ama şehre sokmamak çok ayıptır. Arkadaşlarımızı bırakacaklarını düşünüyoruz ve bir yasağı bile kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. Böyle bir baskıyı darbe döneminde bile görmedik."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN