KYK Yurt Ücretlerine Yüzde 80 Zam Geldi: Sosyal Medyada Öğrenciler Adeta İsyan Etti

KYK Yurtlarına ? oranında zam yapıldığını gösteren haberler sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok öğrenci, yapılan artışa tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Türkiye’nin gündemi ekonomik sıkıntılar ile meşgulken milyonlarca öğrenci hayallerini gerçekleştirmek için üniversiteye gitmeye veya okudukları üniversiteleri bitirip hayata atılmaya hazırlanıyor. Ancak ülke çapında boy gösteren yüksek fiyatlar, bu öğrencilerin işini bir hayli zorlaştırıyor.

Hepimizin bildiği gibi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, birçok şehirde yer alan yurtlarıyla öğrencilere barınma hizmeti sağlıyordu. Bu yurtlar, hele ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz düşünüldüğünde öğrenciler için oldukça hesaplı ve yararlı bir hizmetti. Ancak gelen yeni haberler, bu yurtlar konusunda gençleri üzecek bir kararın çıktığını ortaya koydu. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80 oranında zam geldi, öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Sosyal medyada birçok öğrenci 800 liraya kadar çıkan yurt ücretlerine tepki gösterdi, KYK burs ve kredileri ise geçtiğimiz Mart ayında 850 TL'ye yükseldi. KYK yurdunda kalan bir öğrenci aldığı kredi ya da burstan yurt ücretini düştüğünde kendisine kalan para sadece 50 TL.

CHP'li Alpay Antmen de yaptığı paylaşımda "Asgari ücrete sözde bir zam yaptılar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN