Kurtalan'dan Siirt'e Uzanacak Demiryolu Projesi Sözü Ne Oldu?

Siirt için önemli bir proje olan Siirt-Kurtalan demiryolu projesi henüz hayata geçmedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

4 yıl önce Siirt'i heyecanlandıran projenin en kısa sürede hayata geçeceği belirtilmesine rağmen, projeye henüz bilinmeyen nedenle bir türlü başlanamadı.

Ülkemizde son yıllarda  popüler hale gelen tren yolculuğu için girişimde bulunan yetkililer, henüz somut anlamda sonuç alamadı.

Turizm ile yatırım açısından ilimize büyük katkı sağlayacak projeden ses seda yok.

Projeye ilişkin en son 4 yıl önce Siirt Milletvekili Osman Ören, açıklamada bulunmuş ve projenin 2019'da tamamlanacağı ve demiryolunun Siirt'e kadar uzatılacağını belirtmişti. Fakat söz konusu bölgelerde herhangi bir çalışma yapılmadı.

Milletvekili Ören 4 Yıl Önce Ne Demişti?

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, son durak olan Kurtalan'da demiryolu hatlarının Siirt'te uzatılması için TCDD Genel MÜDÜRÜ İsa Apaydın ile görüştüklerini belirterek, "Demiryolu hattının Kurtalan ilçesinden Siirt il merkezine uzatılması ile ilgili son çalışmaları değerlendirdik, proje çalışmaları tamamlandığında demiryolu hattının ihalesi yapılacaktır. Hat uzunluğu 36 kilometre, tünel uzunlu 17 kilometredir. Projenin tamamlanmasıyla 2019 Mart'ında güzergah üzerindeki sondaj çalışmalarına başlanılacaktır. İstasyonlar Kurtalan, havalimanı, Siirt Üniversitesi ve kent merkezidir. Amacımız, demir yolu hatlarının en kısa zamanda Siirt'te uzatmaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Projenin akıbeti merakla bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mnk | 20 Haziran 2022 00:02

    Seçim dönemi gelsin,yine söz verirler.Tren Siirte gelene kadar uçan arabalar çıkar.????

BUNLARA DA BAKIN