Kayseri Yolundaki Kaza Siirtli Sağlıkçıların Müdahelesi Sonucu Büyümeden Önlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Ankara'da yapılan ulusal sınava özel bir araçla giden Siirtli sağlık çalışanları, Kayseri Pınarbaşı karayolu mevkiinde iki aracın kazaya uğraması nedeniyle kazaya yardımcı olma adına müdahale etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Elazığ'dan çocuklarının üniversite kaydı yaptıktan sonra Kayseri'ye dönen 3 çocuklu bir aile ile aynı istikamete giden yabancı uyruklu 3 kişilik bir araç, dün gece saatlerinde arasında yolun gizli buzlanma ve kaygan olması nedeniyle çarpışan iki araç kullanılamaz hale geldi. 

Hemşehrilerimizden Siirt 112  personeli Recep Ögetürk ve Siirt İHH Arama Kurtarma Gönüllüsü Özgür Ögetürk Kazazedelere müdahale ettiler.

Ufak yararlanmanın dışında Can kaybının yaşanmadığı kazada önce sahada 2'nci bir kaza olmaması için yol başlarında reflektör ve fenerler ile Jandarma, Trafik ve 112 Acil Servis araçları gelene kadar uyarı ve ikaz işaretleri ile gelen araçların tehlikeli alana güvenli girmeleri sağlandı.

Siirt 112 personeli Recep Ögetürk, Jandarmayı aradığı konuşmasında Jandarma Komutanının "Biz gelene kadar sahanın araç güvenliğini alın Lütfen" ricası üzerine 30 dakika boyunca yüksek rakımlı, çok soğuk ve kaygan yol bölgesinde hem kazazedelerin hemde kendi canlarının can güvenliğini aldılar.

Siirtli sağlık çalışanları, bu olaya müdahele etmenin insani bir görev olduğu şimdiye kadar almış oldukları eğitimler bu gibi olay ve afetlere nasıl yaklaşılması ve müdahale edilmesi gerektiğinin önemini belirterek, herkesin bu gibi olaylara hazır olmak adına eğitimin hayat kurtarabileceğini ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN