Karayolu Trafik Güvenliği Günü Dolayısıyla Siirt'te Trafik Denetimleri Yapıldı

Karayolu Trafik Güvenliği Günü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirilen kampanya kapsamında düzenlenen trafik kontrolleri, Siirt Kent Merkezinde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

15 Temmuz Demokrasi Meydanı kavşağında düzenlenen uygulamaya, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu ve trafik ekipleri katıldı.

Siirt Merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen trafik denetimlerinde “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla başlatılan kampanya hakkında sürücülere ve yayalara bilgilendirmelerde bulunularak trafik kurallarına uymanın hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Uygulamanın ardından bir açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, “Ülkemizde ve ilimizde trafik kazalarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, jandarmamız, polisimiz, bütün trafik ekiplerimiz bu konuda farkındalığın arttırılması için özellikle yayaların karıştığı trafik kazaları ve ölümlü kazaların önlenmesi için yayalar için 5 adımda güvenli trafik mottosuyla bir uygulama başlatıldı. Ülke genelinde ve Siirt’te de bizlerde bu uygulamayı yapan arkadaşlarımızla refakat ediyoruz. Vatandaşlarımıza bu konuda bizde farkındalık oluşturmak için arkadaşlarımızla denetimlerine iştirak ediyoruz. Bütün sürücülerimizden özellikle emniyet kemeri takmalarını, trafik ışıklarında kavşaklarda özellikle yaya geçitlerinde yavaşlamaları lazım ve bunlar trafiğin temel kuralları bunlara uyulması çok büyük bir önem taşıyor.” dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, büyük bir özveri ile faaliyet yürüten trafik polislerine kolaylıklar diledi.

Karayolu Trafik Güvenliği Günü Dolayısıyla Siirt'te Trafik Denetimleri YapıldıKarayolu Trafik Güvenliği Günü Dolayısıyla Siirt'te Trafik Denetimleri Yapıldı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN