İYİ Parti binasına ateş edilmesiyle ilgili bir yorum da Demirtaş'tan: Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili bir yorum da cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Saldırıdan iktidarı sorumlu tutan Demirtaş, 'İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz. Birileri seçim kampanyasını silahla, tehditle yürütmek isteyebilir ama herkes kararlılıkla, cesaretle 14 Mayıs'a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İYİ İstanbul İl Başkanlığı'na bugün bir saldırı gerçekleştirildi ve parti binasına 2 mermi isabet etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırının faili yakalandı.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyeti'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır" denildi.

BİR YORUM DA DEMİRTAŞ'TAN

Olayla ilgili bir yorum da Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter hesabında bugün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz. Birileri seçim kampanyasını silahla, tehditle yürütmek isteyebilir ama herkes kararlılıkla, cesaretle 14 Mayıs'a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz."

İYİ Parti binasına ateş edilmesiyle ilgili bir yorum da Demirtaş'tan: Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN