HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin, kentin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Rapor haline getirdiği Siirt'in sorunlarını basın mensuplarıyla paylaşan HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin, özellikle Tarım alanları ve barajlarla çevrili Siirt'in istihdama dönüştürülmesi gereken fırsatların değerIendirilmesi gerekliğine dikkat çekti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Birçok ilde bulunan ve vatandaşları rahatlatmak amacıyla hizmet veren TMO, Et ve Balık Kurum gibi Kurumların Siirt'te de satış noktaları açması gerektiğine dikkat çeken Tekin, özellikle Siirt'te barajların istihdama dönüştürülmesi noktasında fırsatların kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti.
Özelikle bu gün tarım ve Orman il Müdürünü ziyaret ederek tarım ile ilgili elinde bulunan sorun ve çözüm önerilerini paylaştığını ifade den Tekin, şöyle konuştu:


"Sıkıntı çektiğimiz bir zamanda Tarım Bakanlığının önemi de artmaktadır"


" Bugün Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret ettik. Biliyorsunuz tarım orman bakanlığının şöyle bir misyonu vardır; vatandaşlarına güvenilir gıda ve temiz tarım ürünlerine erişebilirliğini sağlamak, Kırsal alanda yaşam standartlarını arttırmak gibi projeler üretmek ve bu projeleri uygulamak. Bu doğrultuda özellikle ekonomik anlamda sıkıntı çektiğimiz bir zamanda Tarım Bakanlığının önemi de artmaktadır. Vatandaşlarımızı dolaşıyoruz esnaflarımızı da ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan bize bu konuda bazı talepler geldi. Biz bu talepleri raporlaştırdık. Bu taleplerin çözümünü de kendimizce oluşturduk bugün il Tarım Müdürüne sunduk, sağ olsun kendisi çok ilgilendi." 


"TMO Batman'da, Kurtalan'da var ama Siirt'te bir satış noktası yok"


Aslında yereldeki kurumların vatandaşı rahatlatacak bazı adımlar atması gerektiğine dikkat çeken Tekin, "Malumunuz Siirt'te TMO yok, en azından TMO'nun bir satış noktasının açılması satış halk için çok iyi olurdu. TMO Batman'da, Kurtalan'da var ama Siirt'te bir satış noktası yok, böyle bir eksikliğimiz var, bunun açılmasını talep ettik. bunun dışında et ve süt kurumunun yine Siirt'te bir satış noktası yok, evet hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yerdeyiz ama maalesef son bir hafta içerisinde kırımızı ete zam yapıldı. Doğal olarak vatandaşı rahatlatacak et süt kurumunun hizmete sunulması Siirt'e bir faydadır. 


"Tarım kredi kooperatif Markerlerin sayısı artmalı dar gelirlerinin olduğu mahallelere öncelik verilmelidir"


Siirt'te Tarım ve kooperatif Marketinin bir tane açıldığını ve bunu yetersiz olduğunu ifade eden Tekin, "Dar gelirlerinin olduğu mahallelere öncelik verilmelidir. Bu sayı artırılacaksa dar gelirlilerin olduğu mahallelere öncelik verilmeli ve Siirt fıstığı üreticilerinden alını bir taban fiyat uygulayarak TMO ürünü yapılabilir mi? Çalışmalarının yapılması gerektiğine dikkat Çekti.
Aralık ayında Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü'nün Siirt'e geldiğini hatırlatan Tekin, "İş adamlarının şimdiden barajlarda tesis kurmak için dilekçe verdiğini ve tesislerin kurulmasıyla 3000'e yakın iş imkânının büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti.


"Siirt gibi bir şehirde 3 binlik bir istihdam hayatı bir önem bu fırsat kaçırılmamalı"


Tekin, "Baraj ve göl havzalarında bir araştırma yapmışlardı. Barajlarda yapılan tetkik sonucu ciddi anlamda potansiyel ortaya çıktı. Hatta bu konuda yatırım için karar alındı. Çok kısa bir sürede iş adamları yatırım için dilekçe verdiler. Siirt gibi bir şehirde 3 binlik bir istihdam hayatı bir önem, çok mühim bir noktadır. Yerel yetkililer bunun üzerinde durmalı ve takibini yapmalıdır. Bu fırsatı kaçırmamamız lazım özellikle çinko fabrikası gibi bir neticeye dönüşmemesi gerekiyor. Bu şehrin en önemli sorunlardan bir tanesi istihdamdır. Küçük dokunuşlarla aslında birçok aile göç etmekten kurtarılabilir veya ekmek bu aileler için bir ekmek kapısı olabilir. Bu ok iyi değerlendirilmeli." dedi

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN