Hırsızlar bu kez camiyi soydu! Binlerce lira değerinde zarar var

Siirt'te Muhacirin camisine dadanan hırsızlar, caminin yaklaşık 70 bin TL değerindeki eşyalarını çalıp kayıplara karıştı. Muhacirin Camii İmamı Mehmet Sabah Güneş hayırseverlerin yardım etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlimiz Barış mahallesinde bulunan muhacirin camiye dadanan hırsızlar caminin musluk, batarya ve klima kablolarını çalarak camiye büyük zarar verdiler.

Barış Mahallesi Muhacirin Camii İmamı Mehmet Sabah Güneş yaptığı açıklamada "son günlerde camimizde yapılan hırsızlıkların haddi hesabı yok" dedi.

Hırsızlar camimizde ne var ne yok alıp götürdüler. Hırsızlar son olarak abdest alma yerindeki muslukları ve bataryaları söküp götürdüler.

Güneş, hırsızların daha öncede 3 adet kilimaya ait dışarıdaki motorların bakır kablolarını çalıp götürdüklerini ve caminin şu ana kadar 70 bin TL’ye yakın zararı olduğunu söyledi.

Güneş, bu tür hırsızlık olaylarının özellikle camilerde yaşanmaması gerekirdi. Allah'ın evinde hırsızlık yaşanması çok zorumuza gidiyor. Cami ve cemaati bu olay karşısında çok mağdur duruma düştü. Camide hırsızlık yapanlara en ağır cezalar verilmesi gerekir ki bir daha böyle bir olaya teşebbüs etmesinler. Cami cemaatinin durumu olmadığı için bir daha bu kadar malzemeyi alacak imkanı yok.

Güneş, caminin hiç bir yan geliri olmadığını, cami imamı ve müezzini olarak artık elinden bir şey gelmediğini ve bunun için tüm yetkileri ve hayırsever vatandaşların camimize yardımcı olmaları çağrısında bulundu.

Yaşanan hırsızlık olayında hayretler içerine girdiklerini belirten Muhacirin cami cemaati, hırsızların camiye büyük zarar verdiğini belirterek hırsızların en kısa sürede yakalanmasını istedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN